Sremska Mitrovica – I pored velikog snega i niskih temperatura, mitrovački Radnički nastavio je pripreme za prolećni deo prvenstva Vojvođanske lige-Zapad. Agilna uprava kluba uspela je da očisti od snega pomoćni teren, tako da je fudbalerima Radničkog omogućeno da nesmetano treniraju i pripremaju se za odbranu jesenje titule. Očišćen je parking ispred stadiona i prilazi klupskim prostorijama. Stanje u FK Radnički je normalizovano i kompletan klub i sve selekcije treniraju punom parom i pripremaju se start prolećnog prvenstva. Čim vremenski uslovi dozvole,na stadionu će biti postavljene nove savremene klupe za rezervne igrače i delegate, izrađene po standardima koje propisuje UEF-a.

Hesnericu su do sada odigrali samo jednu pripremnu utakmicu. U sportskom centru Vujadin Boškov u Novom Sadu, Vojvodina je pobedila Radnički sa 6:1. Sledeću pripremnu utakmicu Radnički igra u utorak 21. februara u Staroj Pazovi, u sportskom centru „Kuća Fudbala“. Protivnik je FK Inđija jedan od kandidata za ulazak u Super ligu.

Posle odlaska golgetera Miše Vasiljevića, koji je pojačao redove FK Inđija, u tabor Radničkog iz Adaševaca, pristigao je Miloš Derajić, najbolji centarfor Sremske lige. Dres Radničkog nosiće i ofanzivni half Gačić i mladi igrači Vasiljević, Zarić, Simjanovski i Vukolić. U Hesnu se vratio i perspektivni golman Teodorović, koji je bio na kaljenju u Budućnosti iz Salaša Noćajskog.

Iz omladinske škole FK Radnički koju uspešno vodi Željko Dimitrić, u prvi tim su prekomandovani: Rapoti, Bošković i golman Rajić. U kadetsko-pionirskoj ligi Sremskog fudbalskog područja, kadeti Radničkog su jesenji prvaci, a pioniri su zauzeli drugo mesto. Na proleće prvotimci, kadeti i pioniri jurišaju na tri titule prvaka. U Hesni se očekuje tri šampionska pehara od sve tri selekcije Fudbalskog kluba Radnički. U godini kada klub slavi 90 godina uspešnog i neprekidnog rada, tri šampionske titule biće nagrada vernim navijačima i svim članovima crveno-belih iz Hesne.

FK Radnički će u ponedeljak 20. februara biti domaćin konferencije klubova Vojvođanske lige-Zapad. Prvenstvo lige počinje 10. marta, a završava se u sredu 6. juna. U toku prvenstva odigraće se dva vanredna kola.

Povodom jubileja FK Radnički „90 godina uspešnog rada 1922.-2012.“ 15. marta iz štampe izlazi kapitalna i velika monografija-enciklopedija FK Radnički, autora Jovice Stevića. Kompletna istorija FK Radnički i istorijat svih 29 fudbalskih klubova koji su postojali u Mitrovici obrađena je na 2060 strana sa 2657 fotografija. Promocija knjige je 7. aprila u 18 časova u gradskom pozorištu. To je i zvaničan početak obeležavanja i proslave velikog jubileja ovog uzornog i naprednog sportskog kolektiva.

You may also like