Radnički – Bačka 2:1

Sremska Mitrovica – Hesna-Gledalaca 150. Sudija: Slaviša Radovanović iz Laćarka. Strelci: Prokić u 25. i Skorupan u 54. minuti za Radnički, a Burasać u 51. minuti za Bačku.

RADNIČKI: Šivoljicki, Stević, Pavlović, Bosančić, Ninković, Radovanović, Ristić, Ivić, Prokić, Skorupan. Igrali su još: Vasiljević, Drljača, Manev, Zarić, Vukolić, Gačić, Cvijetić i Simjanovski.

BAČKA: Gorjanac, Lukač, Hubet, Vasić, Đereg, Godar, Simović, Vojnić-Hajduk, Nikitović, Bursać, Sovilj. Igrali su još: Višnić, Rajkovača, Kolundžić, Jeknić, Kozoš, Marković i Koprivica.

Povodom obeležavanja jubileja 90 godina uspešnog rada FK Radnički, u goste Mitrovčanima, stigla je ekipa FK Bačke iz Subotice, najstariji fudbalski kluba na našim prostorima, osnovan davne 1901. godine. FK Bačka je višestruki učesnik prvenstava Južne Ugarske do 1918. godine, osnivač Fudbalskog saveza Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca 1919. godine i jedan od najboljih fudbalskih klubova u Vojvodini u periodu posleratne Jugoslavije.

Na prelepom i renoviranom stadionu u Hesni, domaći tim Radničkog, lider na tabeli Vojvođanskog-Zapada, suprotstavio se gostima sa Severa Bačke u najačem i kompletnom sastavu.

Bila je ovo i generalna proba Hesneraca koji sledeće subote gostuju u Novom Sadu, timu Crvene Zvezede, u okvru prvog kola prolećnog prvenstva.

Prvo poluvreme pripalo je domaćoj ekipi. Kapiten domaćih Prokić odlično se ubacio po desnoj strani i u 29. minuti doveo ekipu Radničkog u vođstvo. Domaći su nakon toga imali još jednu izglednu šansu, kada se Pavlović našao u gol-šansi, ali je golman Gorjanac odlično reagovao.

U drugom poluvremenu Bačka je izjednačila posle odlične akcije, kada je iz igre ispala zadnja linija Radničkog. Gol je postigao Bursać.

Najlepši trenutak na utakmici desio se u 54. minuti. Damir Skorupan postigao je efektan gol sa blizu 40 metara. Golman Gorjanac je bio na ivici šesnajsterca, a Skorupan je odlično reagovao i iznedandio golmana Subotičana.

Gosti iz Subotice do kraja utakmice imali su nekoliko izglednh šansi, ali nisu uspeli da izjednače rezultat.

You May Also Like