Nova medalja za Mariju

Sremska Mitrovica – Povodom osvajanja bronzane medalje u juniorskoj konkurenciji, na Svetskom prvenstvu u Barseloni, sinoć je održan prijem u Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici.

Mitrovčanka Marija Vučenović, treća u svetu u bacanju koplja, sa rezultatom 57,12 metara, je svakako učvrstila svoju poziciju u vrhu svetske juniorke altetike.

Pre četiri godine bila je četvrta u svetu, druga na Festivalu mladih Evrope, a prošle godine peta na Prvenstvu Evrope.

Tome je svakako doprineo  I njihov trener Dragiša Đorđić – Bizon, koji je svoju 35- ogodišnju trenersku karijeru krunisao na Prvenstvu Srbije za juniore, sa pet osvojenih prvih mesta I jednim trećim mestom.

Na prvenstvu Balkana za juniore osvojena su dva prva mesta koja su izborili Nikola Čanković I Sara Savatović. Prvenstvo za seniore je takođe bilo veoma uspešno, gde je Marija Vučenović osvojila drugo mesto.

Pored prikladnih poklona prisutnim takmičarima Mariji Vučenović I Nikoli Čanković, kao I njihovom treneru I predsedniku atletskog kluba Srem, Gradonačelnik Branislav Nedimović i zamenik gradonačelnika Tomislav Janković su im čestitali uz želju da budu još uspešniji na budućim takmičenjima.

Gradonačelnik je naglasio da će se u narednom periodu zalagati za uvećanje budžeta za sport, za početak biće postavljeno noćno svetlo na Atletskom stadionu, da bi atletičari imali mogućnost da treniraju i uveče.

 

You May Also Like