Sremska Mitrovica – Klub američkog fudbala Sirmium Legionaries zabeležio je još jednu pobedu.

Sirmium Legionaries – Vukovi Beograd 15:7 (9:0, 0:0, 0:0, 6:7)

Stadion: 25 Maj. Gledalaca: oko 300.

Kretanje rezultata:

0:2 Goran Zec sejfti.

9:0 Pavle Nešković trčanje 10 jardi, uspešan PAT.

9:7 Lazar Krgović pas 35 jardi ka Ognjenu Mitroviću, uspešan PAT.

15:7 Teodor Katić trčanje 2 jarde, neuspešan PAT.

U odlučujućem meču, ništa manje uzbudljivom u odnosu na sve ostale mečeve grupe sever, Sirmium Legionari slavili su u direktnom duelu za plej of juniorske lige pobedu nad Vukovima iz Beograda. Na taj način, oni su izborili plasman u polufinale, gde će izaći na megdan do sada neporaženim Čačak Angel Warriors-ima.

Početak meča u potpunosti je pripao mladim Legionarima, koji su najpre sejftijem Gorana Zeca poveli 2:0, a zatim u nastavku prvog perioda trčanjem kvoterbeka Pavla Neškovića stigli i do tačdauna za vođstvo od 9:0. Usledio je period igre, u kojem nijedan tim nije uspevao da poentira i takav razvoj događaja trajao je sve do poslednje četvrtine.

Tada su najpre Vukovi uspeli da reše problem u realizaciji, pas ka Ognjenu Mitroviću završio je na kraju u end zoni, što je ulilo kakvu takvu nadu gostima, ali i dodalo dozu neizvesnost u ovaj meč. Međutim, nije ovo poentiranje uzdrmalo mitrovačke juniore, koji su već u sledećem napadu, konsolidovali svoje redove i još jednom poentirali, opet trčanjem, samo ovog puta Teodora Katića. Na taj način stavili su tačku na ovaj meč, posle čega je usledilo veliko slavlje zbog trijumfa i plasmana u polufinale koje će se igrati već sledećeg vikenda u Čačku.

 

You may also like