Sloga(E) – Radnički(SM) 2:1

Sremska Mitrovica – Stadion Sloge: gledalaca 500. Sudija: Aleksić Batrić(Vrbas). Strelci: Považan u 12. i 32. minuti za Slogu, Ninković u 75. minuti za Radnički. Žuti kartoni:Čobanović, Raičević, Simeunović, Považan(Sloga), Stević, Mijić, Ninković, Prokić(Radnički).

SLOGA: Stajčić 8.5, Milošević 8, Jovanović 8, Čobanović 8, Miljković 8, Raičević 8, Kovačević 8(Vukolić -), Đorđević, 8.5 Simeunović 9, Považan 9(Vasić-), Bojanić 8.5

RADNIĆKI: Šivoljicki 7, Stević 6, Mijić 7, Bosančić 6(Živanović 6), Radovanović 6, Ninković 7, Ristić 6(Prokić 7), Ivić 6, Vasiljević 7, Skorupan 7, Đurđević 7(Manev 7)

Igrač utakmice: Milenko Simeunović(Sloga), ocena 9.

Na najlepšem stadionu u Vojvođanskoj ligi u Erdeviku, odigrana je interesantna i zanimljiva utakmica između starih rivala, Sloge i Radničkog. Mnogi prvoligaški klubovi bi trebali da dođu u Erdevik i vide kako sponzor Negovan Đorđević, ulaže u prostorije i stadion Sloge, na kome su ovih dana zasijali i novi reflektori.

Trener domaćih Mita Ninković, koji je u prošloj sezoni vodio Radnički, odlično je pripremio ekipu. Postavio je pravu taktiku protiv lidera na tabeli, motivisao i ppsihološki pripremio ekipu i uspeo je da zabeleži i petu pobedu od šest utakmica, koliko vodi tim Sloge.

Domaći fudbaleri su zasluženo pobedili, pomalo umoran tim Radničkog. Domaći igrači su pružili briljantnu igru u prvom poluvremenu, kada su postigli dva efektna gola. Najbolji igrač utakmice bio je raspoloženi Simeunović, koji je pravo dar-mar u odbrani Hesneraca.

Prvi gol pao je u 12. minuti. Tada je po levoj strani Simeunović izbacio trojicu igrača Radničkog iz igre. Ušao je u kazneni prostor i odigrao povratnu loptu. U punom trku, Považan neodbranjivo šalje loptu u mrežu.

Radnički je uzvratio efektnom akcijom u 22. minuti. Vasiljević je oštro šutirao pod samu prečku. Lopta je već bila u golu, ali se sigurni golman Stajčić, baca se u vazduh i bravuroznom intervencijom sačuvao je vođstvo domaćih.

U sledećm napadu munjevita akcija domaćih igrača. Považan izlazi sam pred gol Radničkog. Šivoljicki hrabro interveniše, ulazi u šut i spašva siguran gol. U 25. minuti Stajlčić ponovo odlično interveniše i spašava gol, posle odličnog šuta Ristića.

Igrao se 32. minut. Skraćeni koren sa leve strane za Slogu. Považan munjevito utrčava i prosto unosi loptu u gol. 2:0 za Slogu i slavlje domaćih navijača.

U drugom poluvremenu Radnički je pružio nešto bolju igru. Ninković je u 60. minuti odlično skočio pred golom Sloge i postiogao efektan gol. Mitrovčani su krenuli na sve ili ništa. Imali su nekoliko šansi za gol, ali danas sigurni i raspoloženi golman Stajčić, nije im dozvolio da se raduju.

Utakmica je obilovala borbenošću i žustrim duelima, tako da je sudija imao pune ruke posla. Mora je da podeli čak 8 žutih kartona. Zbog povreda i prekida utakmica je opravdano produžena 10 minuta. Sa ovom pobedom Sloga se uključuje u borbu za sam vrh tabele.

You May Also Like