Sremska Mitrovica – Najveći uspeh mladog sportiste iz male sredine u jednom kolektivnom sportu je svakako poziv u reprezentaciju. Veliku čast da nose dres sa državnim grbom dobile su dve pionirke ŽRK SREM Aleksandra Bakša i Nataša Pavlović, kažu u ovom rukometnom klubu.

Najmlađe rukometašice Srema skrenule su pažnju na sebe još prošle jeseni debitantskim nastupom u kadetskoj ekipi i osvajanjem titule vicešampiona Vojvodine.

Iako mlađe četiri godine od kadetskog uzrasta nisu se uplašile već su hrabro zaigrale u mnogo starijoj konkurenciji. Usledili su turniri u mini rukometu i osvajanje prvih mesta u Novom Sadu, Beogradu i Inđiji.

Na svakom od ovih turnira ove dve rukometašice plenile su tehničkom savršenošću i veoma zrelom igrom s obzirom na to da imaju samo 11 godina. Svoj kvalitet su pokazale i na državnom prvenstvu Srbije gde je Srem osvojio četvrto mesto i stavio se u red najboljih ekipa u srpskom rukometu. Poziv u reprezentaciju Srbije na pripremni kamp u Krupnju koji se održava od 28. Juna do 6. Jula došao je kao kruna izuzetno uspešne sezone najmlađih takmičarki ŽRK Srem.

You may also like