Sremska Mitrovica – Jedini gradski stonoteniski klub „Srem Spin“ iz Sremske Mitrovice počeo je sa radom mlađih kategorija.
Iako se takmiči uspešno u 2. Vojvođanskoj ligi, vremenom se rad kluba sveo na desetak takmičara i to samo u seniorskoj konkurenciji. Osetila se potreba za podmlađivanjem ekipe, što je ovih dana i urađeno.

U saradnji sa Gradskom upravom za sport, poboljšani su uslovi treniranja i omogućeni su dodatni termini za trening pionira i kadeta u foajeu PSC“Pinki“.

Mladen Nedeljković, jedan od trenera mlađih kategorija i aktivan takmičar, ističe da utorkom i četvrtom se odvijaju treninzi 20-toro dece koja imaju afiniteta za ovaj sport. Radimo sa decom nas nekoliko, Albert Varga, Sava Jeremić, Vladimir Čupić i ja, te za ovo kratko vreme već su vidljivi rezulati. Deca „upijaju“ naše pokazno – demonstrativne i korketivne vežbe, tako da se izdvaja nekoliko talentovanih igrača, i ukoliko se ovako nastavi, imamo nameru da od sledeće takmičarske sezone uvrstimo ih u ekipu koja će se takmičiti u Sremskoj ligi, odnosno najnižem rangu takmičenja.

Radovan Miljković, predsednik kluba, navodi da je podmlađivanje jedan od preduslova za razvijanje i napredovanje kluba u takmičarskom delu.

Pored dečaka, redovno posećuje treninge i jedna devojčica, je Milica Petrović, koja ravnopravno igra sa svojim vršnjacima. Očekujemo da nam se priključi još devojčica koje vole stoni tenis.

Bogdan Božin iz Gradske uprave za sport kaže da u narednom periodu ciljevi su da se omasovi stoni tenis kao sport. Pored ovog funkcionišu još dva kluba u našoj opštini, u Kuzminu i Šuljmu, a navodim primer, u Jarku je ugašen klub, iako je ovo mesto bilo poznato kao rasadnik dobrih stonotenisera.

Potrebno je sagledati stanje i obezbediti pri školama uslove za održavanje školskih sekcija, nastavnike koji će voditi sekcije ili entuzijaste koji će pri mesnim zajednicama poboljšati uslove bavljenja dece fizičkom kulturom i bavljenja sportom uopšte – ističe Božin.

You may also like