Radnički(SM)-Polet(Sivac) 1:0

Sremska Mitrovica – Hesna-Gledalaca 250. Sudija: Danilović(Bač). Strelci: Đurđević u 89. minuti za Radnički.

Žuti kartoni:Mijić i Ristić(Radnički), Baković(Polet).

RADNIČKI: Šivoljicki 8, Stević 8, Mijić 8, Ivić 7 (Bosančić 7), Ninković 8, Živanović 6 (Đurđević 8), Ristić 8, Savinović 7, Vasiljević 8, Skorupan 7, Prokić 8.

POLET:Živković 7, Pejanović 7, Baković 6, Dobrijević 6, Perović 7, Rakočević 7, Malacko 7 (Papović 7), Cvrkoga 7(Isailović 7), Josović 7, Šegan 7, Martin 7.

Igrač utakmice: Laza Đurđević, ocena 8.

Mitrovački Radnički uz veliki trud i zalaganje uspeo je da savlada odličnu ekipu Poleta iz Sivca. Gosti su igrali odlično. Branili su se uspešno, kontrolisali loptu po teškom i raskvašenom terenu. Kiša je pljuštala tokom cele utakmice. Igrači oba tima su proklizavali i često padali po klizavom terenu.

U 24. minuti domaći su imali prvu ozbiljnu šansu. Ristić je odlično proigrao kapitena Prokića, ali sigurni golman Živković, odlično je reagovao.

Gosti uzvraćaju odličnim šutem Rakočevića sa 35 metara i lopta prolazi iznad same prečke. U 38. minutu gosti ozbiljno kidišu na gol Šivoljickog. Raspoloženi Malcko imao je izglednu šansu za gol.

U drugom poluvremenu gosti su do 70. minute imali sigurnu igru i izgledalo je da će prvi bodovi otići iz Hesne. Domaćim igračima ništa nije polazilo za nogom.

A onda od 70. minuta i ulaska mladog i raspoloženog Đurđevića, kreće opšta ofanziva i opsada gola Poleta. Igrala se viktorija ispred golmana Živkovića. Uz gromoglasnu podršku i navijanje domaćih navijača, igrači Radničkog su stvorili nekoliko izglednih prodora i šansi za gol.

U 89. minuti kapiten Radničkog, Prokić, kao tane probio se po levoj strani i oslobodio se dvojice svojih čuvara. Vraća povratnu loptu u srce kaznenog postoru gostiju. Na loptu natrčava u punom trku Đurđević i snažim šutem po zemlji postiže gol za tri nova boda i euforiju, slavlje i veselje navijača Radničkog. Stević Jovica.

Mitrovčani sledeće nedelje imaju teško gostovanje u Novom Sadu, gde ih dočekuje ekipa Indeksa, koja je u odličnoj formi. A onda, u subotu 5. novembra je veliki derbi jeseni. U Hesnu stiže Jedinstvo iz Stare Pazove, jedan od kandidata za titulu jesenjeg prvaka.

You May Also Like