Sremska Mitrovica – Na stadionu u Hesni na kome su se na novoizgrađenim, velelepnim, betonskim tribinama, okupilo oko 150 vernih navijača, koji su došli da u odlučujućoj utakmici za opstanak u Vojvođanskoj ligi, daju podršku crveno-belim fudbalerima, kojima ovog proleće ne cvetaju ruže.
Nove tribinine, odličan teren i sunčano vreme za igru, dali su motiva hesnerskim igračima da zaigraju odvažno, odlučno i zabeleže pobedu koja im daje nadu za opstanak u ligi. U utakmici sa direktnim konkurentom za opstanak u ligi, igrači Radničkog su zabeležili pobedu i tako borbenu ekipu iz Turije ostavili u opasnoj zoni.
Prvi napad Mitrovčana u 3. minuti i velika radost domaćih navijača. Skorupan je odlično uposlio dugom loptom, centarfora Radničkog Mišu Vasiljevića, koji sam izlazi ispred nemoćnog Medurića i lako postiže gol. U 9.minuti prelepa akcija i proigravanje Vasiljevića i Skorupana u kaznenom prostoru gostiju. Skorupan sa tri metra prebacuje prazan gol. Gosti uzvraćaju u 21. i 22. minuti, ali napadči gostiju su se propisno ispromašivali.
U 26. i 27. minutu izgledne šanse propustili su domaći napadači Vasiljević i Skorupan. Gosti su u 44. minuti preko Rajića imali šansu za izjednačenje, ali je Relić bio na mestu.
Odlićnu partiju, bez greške, pružio je povratnik u redove Radničkog Mijić Milan. Popularni Mijaga bio je stub odbrane Radničkog i igrač od koga su pokretane sve akcije domaćih.
U drugom poluvremenu lepršava, atraktivna i efikasna igra Radničkog rezultira postizanjem još tri gola. U 50. minuti Skorupan je probio po levoj strani i postigao drugi gol za domće. Sedam minuta kasnije, ispred gola gostiju nakon gužve i šuta Prokića, lopta se odbija do Vasiljevića, koji postiže svo drugi pogodak.
Najlepši potez na utakmici desio se u 80. minutu. U stilu brazilskih majstora fudbala, brzonogi i ubojiti krilni napadač Radničkog, Aleksandra Prokić pokazao je sav svoj raskošan i talenat i fudbalsko umeće. Nakon duplog pasa Ivića i Skorupana, na precizan centrašut sa leve strane Prokić petom šalje loptu u mrežu Mladosti i to je 4:0 i konačan rezultat ove fer i korektne utakmice.
Stević Jovica.
Stadion u Hesni: gledalaca 150.
Vreme za igru: sunčano i lepo, teren odličan.
Glavni sudija: Vagić Miloš iz Sombora.
Pomoćnici: Milankov Milan iz Sombora i Čičić Vladimir iz Odžaka.
Delegat utakmice: Zelenović Miladin iz Novog Sada.
Strelci: Vasiljević u 3. i 57. minuti, Skorupna u 50. i Prokić u 80. minuti za Radnički.

RADNIĆKI: Relić 8, Stević 7, Pavlović 7, Bosančić 7, Mijić 8.5, Ninković 7, Milačić 8 (Živanović 8.5), Cvijetić 8, Vasiljević 8.5(Ivić 7), Skorupan 8.5, Đurđević 7(Prokić 8.5).

MLADOST: Medurić 5, Vidaković 5(Šarenac 5), Šimpraga 5(Kerkez 5), Rajić 6, Vinković 5, Krivokapić 5, Stankov 5, Kozomora 5, Ćuk 6, Bojović 6, Glavardanov 5 (Dudvarski 6).

Igrač utakmice: Mijić Milan 8.5.

You may also like