Radnički(SM)-Jedinstvo(SP) 2:0

Sremska Mitrovica – Hesna-Gledalaca 700. Sudija: Petar Radić(Novi Sad). Strelci: Bosančić u 49. i Đurđević u 75. minuti za Radnički. Žuti kartoni: Mijić i Radovanović(Radnički), Vijčić, Draganić i Šestović(Jedinstvo).

RADNIČKI: Šivoljicki 8, Stević 8, Mijić 8.5, Bosančić 8.5 (Đurđević 8.5), Radovanović 8, Ninković 8.5, Ristć 8(Ivić 7), Savinović 8, Vasiljević 8, Skorupan 8, Manev 7(Prokić 8.5)

JEDINSTVO: Vorkapić 5, Šaponja 6, Igrač 6(Maho 6), Vijičić 5, Dukić 6, Draganić 5, Dragin 7, Ogrizović 7, Šestović 6, Kukolj 7, Naglić 7,

Igrač utakmice: Dragn Ninković, ocena 8.5

Na renoviranom stadionu u Hesni, pred prepunim tribinama odigran je derbi jeseni. Veliki sremski duel dva najbolja tima Vojvođanske lige-Zapad. Radnički iz Hesne i Jedinstvo iz Stare Pazove, trenutno dva najbolje ekipe, koje predentuju na osvajanje prvog mesta i plasman u Srpsku ligu. Ova dva tima u prošlosti odigrali su mnogo važnih utakmica u borbi za bodove i kup takmičenjima.

Počelo je žestoko, a prepune tribine hesnerskog stadiona su podrhtavale. Odavno takav ambijent nije viđen na prepunom stadionu u Hesni. Na terenu velika i prava borba, ali oprez oba rivala. Prvo poluvreme prošlo je u izjednačenoj igri bez izrazito pravih šansi za gol.

Gosti iz Stare Pazove imali su u 39. minutu najbolju priliku da povedu. Kukolj je odlično izveo slobodan udarac sa 25 metara udaljenosti od gola Radničkog. Šivoljicki se bacio u vazduh i krajnjim naporom zakačio loptu, koja se od stative odbila u korner. Stub odbrane Hesneraca Ninković bio je neprelazna prepreka za gostujuće igrače, Dobio je sve vazdušne duele. Pravovremeno je iznosio loptu sa svoje polovine i dugim loptama upošljavao raspoložene napadače Radničkog.

Drugo poluvreme počelo je silovitim napadima crveno-belih iz Hesne. U igru je ušao danas raspoloženi Prokić, koji je uneo živosti u napad Radničkog. Osokoljeni podrškom prepunog gledališta, igrači Radničkog su krenuli odlučno, odvažno i ofanzivno. Otpor gostiju iz Stare Pazove počeo je da jenjava. Ni iskusni strateg Pazovčana, Zoran Rankov nije uspeo da pronađe odgovarajuću taktiku i da zadrži i zaustavi ubojite napade Radničkog, koji su se smenjivali u talasima. Gol Jedinstva je viso je u vazduhu.

Igrao se 49. minut. Po levoj strani Prokić je u punom trku, sa svoje polovine izbacio, četvoricu odbranbenih igrača Jedinstva iz igre. Upućuje oštar i precizan centršut ka petrcu Jedinstva. Golman Vorkapić, do tada siguran, hvata loptu koja mu se izmigoljila iz ruku i Bosančić sa dva metra šalje loptu u mržu.

Na stadionu erupcija oduševljenja. 1:0 za Radnički. Bio je to gol, koji je doneo preokret u ovoj utakmici. Stručni štab Radničkog je u igru ubacio i mladog Đurđevića i Radnički je nastavio sa organizovanim i silovitim napadima.

U 59. minutu Skorupan je po levoj strani u punom trku ušao u šesnajsterac gostiju. Prazan gol i šansa koju je u zadnji čas sprečio uklizavanjem, Dukić.

U 75. minuti na centru igrališta, Đurđević se izborio za loptu. Okružen nekolicinom gostujućih fudbalera, daje dug for, i silovito se stuštio ka golu Vorkapića. Sigurnim i jakim šutem sa 10 metara, šalje neodbranjivu loptu u levi ugao. Radost domaćih navijača i rezultat na semaforu je 2:0 za Radnički.

Mitrovčani su jesenji prvaci Vojvođanske lige. A do kraja susreta bilo je još lepih akcija, velike borbe, šuteva i golmanskih parada. To je jedan od razloga zašto su bile prepune tribine stadiona u Hesni.

You May Also Like