Nova pobeda rukometašica

Sremska Mitrovica – U okviru 6.kola Druge rukometne lige Srbije grupa „SEVER“ rukometašice Srema u subotu 22. oktobra lako su pobedile slabašnu ekipu ŽRK Radnički iz Kovina sa 49-27 ( 21-9 ).

Neizvesvesnost na ovoj utakmici trajala je svega nekoliko minuta koliko je domaćim rukometašicama trebalo da naprave razliku koju su do kraja povećali na impresivnih plus 22.

U taboru Srema na ovoj utakmici jednostavno nije bilo lošeg mesta a ovom pobedom domaće su došle u sam vrh tabele i mesto koje sledeće sezone vodi u Prvu ligu Srbije. Rukometašice Srema su na putu da već u jesenom delu sezone dođu u situaciju da jednom nogom zagaze u elitni rukometni rang Srbije. Posebna vrednost ove utakmice leži u činjenici da je gol postigla i najmlađa igračica drugoligaškog Severa Đurđina Sretenović,devojčica iz Noćaja koja ima samo 14 godina.

Pored nje treba istaći i gest žive legende našeg rukometa najstarije igračice u ligi Zorice Jovanović koja je nastupila povređena i postigla čak 14 golova i svakako zaslužuje epitet najbolje igračice utakmice. Brojna publika imala je zadovoljstvo da posmatra puno lepih akcija koje su golovima krunisale nove snage Srema Nataša Samac i Marija Uskoković. Ove mlade rukometašice su dobar znak da Srem ne mora da brine o svojoj budućnosti i da može sa svojim snagama da dočeka ulazak u elitni rang takmičenja.

ŽRK SREM: Varga, Gudurić-1, Vuconja, Samac-9, Đokić-7, Miletić-2, Uskoković-9, Sretenović-1, Mitrović, Jovanović-14, Risović, Savić-5, Bošnjak
ŽRK Radnički Kovin: Petrović-4, Ružejka, Božić-7, Milutinović, Stojanović-10, Kamnjanac, Ranković-2, Šogor-3, Beljan, Stanišić-1, Rajčić
Igrač utakmice: Zorica Jovanović ( ŽRK Srem)

You May Also Like