Sremska Mitrovica – Na sremskomitrovačkoj Hesni fudbaleri Radničkog vredno treniraju za nastavak sezone u vojvođanskoj fudbalskoj ligi grupa zapad. Posle dvonedeljnih priprema koje su odrađene u hali ekipa se preselila na stadion gde će nastaviti sa radom. Iako je veoma hladno,a teren je prekriven snegom to ne sprečava igrače Radničkog da svoje treninge maksimalno odrađuju. Trener Zoran Đurić je zadovoljan sa dosadašnjim delom priprema, a kako kaže tek posle nekoliko provera moći će da vidi koliko su njegovi momci napredovali. Potom je dodao,

„Odigraćemo između osam i deset pripremnih utakmica. Zadnja pripremna utakmica je planirana da se odigra 6.marta protiv rumskog Slovena. Na toj utakmici ćemo videtai sa kakvim timom ulazimo u nastavak sezone. Do tada radićemo pet puta nedeljno i igrati utakmice. Ovu polusezonu želimo da iskoristimo za očuvanje statusa, a tokom leta da formiramo tim koji će pokušati da napadne ulazak u viši rang takmičenja“.

Tokom jesenje polusezone ekipa je zabeležila slabije rezultate nego što se to očekivalo. Igrači krivca uglavnom vide u sebi ali sa novim pojačanjima smatraju da će uspeti da ostanu u ligi i pomrse račune ekipama iz vrha tabele. Za sada je glavni cilj uigrati nove igrače koji će u narednom periodu činiti stabilan Radnički. Ono što je najbitnije od svega jeste da se radi o mladim momcima koji imaju dosta mesta za napredak i sigurno će pomoći svom novom klubu da ostvari ciljeve.

„Cilj i poenta ove priče vezane za Radnički je da se stvori baza dobrih mladih igrača“, započeo je kapiten tima Aleksandar Prokić, a potom nastavio, „Mi malo stariji ćemo pokušati da im pomognemo da što bolje napreduju i poenta je da se tim podmladi i da se na osnovu njih napravi dobar rezultat“.

Uprava kluba je ozbiljno shvatila situaciju u kojoj se Radnički našao na polusezoni i povukla je konkretne poteze dovođenjem trenera i novih igrača koji mogu da ekipu vrate na staze uspeha. Pored renoviranja igračkog kadra u planu su i rekonstrukcije na stadionu. Upravni odbor je doneo odluku o modernizaciji postojećeg objekta koji će posle završetka radova biti spreman i za veća takmičenja. Za sada u Radničkom sve teče po planiranom rasporedu,a od ekipe se očekuje da se posveti klubu koji ima ozbiljne ambicije u nastavku sezone.

Potpredsednik kluba, Saša Stojković se osvrnuo na dosad urađeno, a potom je dodao,
„Na stadionu će se raditi rekonstrucije postojećih objekata, u planu nam je izgradnja nove tribine za gledaoce. U planu je bio, a kao što vidite i završen je nov semafor. Tako da u isto vreme vršimo rekonstrukciju stadiona i pripremamo se za nastavak sezone. Posebno bih istakao ogromnu pomoć koji smo dobili od gradskih struktura i lokalne samouprave bez čije pomoći bi bilo teško i razmišljati o ovim radovima na stadionu. Lokalna samouprav je uvidela da je ovde prav priča gde će se mladi okupljati, a Radnički bi trebao da postane Gradski klub. Istakao bih naše pionire i kadete koji igraju najkvalitetniju lige Vojvodine, a takmiče se sa Spartakom , Vojvodinom, Banatom i drugim istaknutim klubovima. To je jedna ozbiljna liga i mi radimo dobro u toj našoj školi mlađih kategorija. Upravo želimo da iz tih mlađih kategorija uzmemo igrače koji će kasnije biti nosioci igre u Radničkom“.
Radnički je jesenju polusezonu završio na 12 mestu, a interesantno je to da ni jednu utakmicu ekipa nije odigrala nerešeno. Skor je bio 6 pobeda i čak 9 poraza. Prvenstvena trka se nastavlja u martu, a ovaj tim očekuje težak zadatak. Ipak ako je suditi po pripremnom periodu i trenutnoj atmosferi u klubu, za opstanak ne bi trebalo previše brinuti. Ono što je sigurno fudbaleri sa Hesne biće tvrd orah svakoj ekipi.
(Tekst u potpunosti preuzet sa Sportin.biz)

Možda Vam se svidi i