U okviru 11.kola Druge rukometne lige Srbije grupa „Sever“, rukometašice Srema ugostile su pojačanu ekipu ŽRK Vrbas i pobedile 29-24. Domaće igračice su do pobede došle lakše nego što krajnji rezultat govori. Već na kraju prvog poluvremena ostvarile su plus 5 (16-11) i najavile da bodovi ostaju u Sremskoj Mitrovici. Gostujuća ekipa, na čijoj klupi se od prošle nedelje nalazi Jovan Japundža , konsolidovala je redove i silno se pojačala u borbi za beg iz opasne zone ispadanja ali bodove u najvećem sremskom gradu nije mogla osvojiti jer je domaća ekipa mnogo kvalitetnija. Od prvog minuta bilo je jasno da je jedino pitanje ove utakmice zapravo krajnja razlika sa kojom će domaćini pobediti. Da nije bilo obilja tehničkih grešaka( čak 27) domaći tim bi ovu utakmicu dobio mnogo ubedljivijim rezultatom.
Najbolji igrač bez premca je golman ŽRK Srem Dragana Đukić koja je za manje od 20 minuta u drugom poluvremenu sakupila devet sjajnih odbrana i uz to odbranila dva sedmerca. U domaćoj ekipi se ponovo efikasnošću istakla Bojana Milić strelac 6 golova. Pored nje atraktivnim potezima aplauze i osmehe izmamila je lucidna Bojana Vuconja,strelac 5 golova,miljenik mitrovačke publike. Igrom u odbrani briljirala je Jelena Savinović, jedan od najboljih pivotmena drugoligaškog karavana. Stručni štab Srema mogu da raduju i atraktivne odbrane mlade Višnje Varge koja je sakupila 8 odbrana i pokazala da se polako oporavlja od neugodne povrede zbog koje je sa terena odsustvovala 6 meseci.

DRUGA RUKOMETNA LIGA SRBIJE GRUPA „SEVER“,11.KOLO
ŽRK SREM-ŽRK VRBAS 29-24 (16-11)
SUDIJE: ĆIRKOVIĆ-VIŠEKRUNA ( BAČKA PALANKA)
DELEGAT:RADA PRERADOVIĆ ( BAČKA PALANKA)
ŽRK SREM:Đukić ( 9 odbrana,2 sedmerca), Savinović-2, Vuconja-5, Plavljanić-3, Miletić-2, Đokić-3, Lovrić, Milić-6, Jovanović-4, Savić-2, Martinović, Bošnjak-2, Varga ( 8 odbrana)
Trener : Dragan Krstić
ŽRK VRBAS: Mikloš, Grozdanić, Vešković, Majkić-6, Jović, Milivojev, Reljić-5, Đurašinović D., Nota-4, Radulović-1, Kankaraš, Cvelf-5, Đurašinović J., Kastor-3
Trener:Jovan Japundža
Igrač utakmice: Dragana Đukić ( ŽRK Srem)

Nemanja Crnić

You may also like