Predstava „Kiss“ 16. marta

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U subotu, 16. marta sa početkom u 20:00 časova na Velikoj scani Pozorišta „Dobrica Milutinović“ u Sremskoj Mitrovici biće odigrana predstava „Kiss“.

„Kiss“ je komični akustični mjuzikl. Priča o igri, flertu, začikavanju, nadmetanju i, povrh svega, ljubavi između muškaraca i žena. Komične scene isprepletane zanimljivim i novim aranžmanima poznatih rok i pop pesama, tradicionalnih balkanskih pesama, kao i autorskih numera samih izvođača, izvedene su najjednostavnijim sredstvima – samo sopstvenim telom i glasom.

Zanosno slavlje tonova, ritma, plesa, glume, akrobatike u svom praobliku.

Rediteljka: Visnja Obradovic
Izvođači: Ana Vrbaški i Marko Dinjaški
Muzički aranžmani/kompozicija: Alice in WonderBand
Dizajn zvuka: Goran Vujicin MrV production
Kostimografkinja: Nataša Jovičić/ LUTKART
Frizure: Budislav Vlajkov / Beastic
Produkcija: Otvoreni Krug Novi Sad

Trajanje predstave: sat vremena.

Predstava je odigrana preko 50 puta u zemlji i inostranstvu (Nemačka, Austrija, Francuska, Italija, Turska, Crna Gora, Bosna). Nastupi na festivalima: Belef festival, ART TREMA FEST RUMA, Milano Clown Festival, Mountain Music Fest, Piano City Novi Sad, Festival stranih kultura u Parizu, itd. Od početka godine na repertoaru je Srpskog Narodnog Pozorišta Novi Sad.

KRITIKA
Ovi umetnici koriste samo svoja tela i glasove kao muzički instrument. Ništa više od toga. To čine doduše toliko energično, znalački i ubedljivo, da njihov nastup postaje krajnje zabavno i zanimljivo zadovoljstvo, koje istovremeno ide i do dubina. Izvođači se jedno s drugim poigravaju, začikavaju se, koriste elemente pantomime, plesa, tapšu, lupaju nogama o pod, pevaju, pucketaju prstima i koristeći najjednostavnija sredstva prave zanosno slavlje tonova i ritmova, stvaraju zvuk koji pokreće, pa makar bio proizveden samo trenjem ruke o ruku. To što oni nude je čista energija, ritam u svom praobliku.

O REDITELJKI
Višnja Obradović je glumica Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu. Edukovala se širom sveta u oblasti glume, scenskog pokreta, plesa, komedije del arte. Odigrala brojne uloge u svom matičnom pozorištu, radila režije scenskog pokreta za razne predstave i bila 3 godine docent na Akademiji umetnosti u Novom Sadu na predmetima Scenski pokret i Komedija del arte.

NAGRADE
– Specijalna plaketa za istraživanje zvuka kao pozorišnog izraza na XXI Art Trema Festu u Rumi.
– Specijalna nagrada za fascinantan istraživački postupak na telu i njegovo pretvaranje u pozorišni zvučni znak, VIII Internacionalni festival alternativnog teatra Pozorišni Klub Gest u Sečnju.
– Nagrada za najbolju glumicu na VIII Internacionalnom festivalu alternativnog teatra Gest u Sečnju, Ana Vrbaški.

Možda Vam se svidi i