Sremska Mitrovica – Vinska svečanost Zlatni dan vina MMXVII, ove godine ciljano tematski nazvana „VITEŠКI“ se održava u Iskopinama pored Muzeja Srema u ul. V. Кaradžića i na platou ispred Carske palate u Pivarskoj ulici u subotu, 19. avgusta, 2017. godine na Preobraženje, sa početkom u 19 časova.

Ovogodišnja svečanost, shodno navedenom, kako dolikuje navedenoj tematici, simbolično na pravoslavni svetac – Preobraženje, počinje uvertirom – srednjevekovnim turnirom tradicionalnog streličarstva, koji će se održati u autentičnom ambijentu tj. gradskim iskopinama vezanim za period srednjeg veka, gde će se za nagradu ZLATNA STRELA SIRMIJUMA takmičiti strelci iz cele Srbije, a nakon čega će se posetioci usmeriti ka platou ispred Carske palate, ka štandovima izlagača vina takođe iz čitave Srbije i regiona, gde će biti i bina sa muzičkim programom i izložba srednjevekovnih fresaka slikara Damira Savića i Vukašina Govedarice.

Vinari izlagači će i ove godine simbolično uložiti svoja vina u Arhivski podrum Udruženja. Goste će pre početka vinskog druženja od 20 časova sa bine pozdraviti predstavnici lokalne samouprave, Srpske pravoslavne crkve, predsednik Udruženja Probus Ivan Tatić i Udruženja Savić Art, Damir Savić, a uslediće i tradicionalna dodela PROBOVE NAGRADE za doprinos kulturi vina, a zatim i proglašenje pobednika turnira tradicionalnog streličarstva i uručenje ZLATNE STRELE SIRMIJUMA. Potom se muzički program i druženje posetilaca nastavlja do ponoći.

Možda Vam se svidi i

2 komentari

Бранислав 14.07.2017. - 6:14 pm

Сјајна свечаност, која доликује царском граду!

Aleksandar 14.07.2017. - 6:18 pm

Dolazimo!!!

Komentari su zatvoreni.