Koncert pijanistkinje Aleksandre Radosavljević

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Koncerta pijanistkinje mr Aleksandre Radosavljević održaće se u subotu, 5. novembra sa početkom u 19:00 časova u Muzeju „Srema“ u Sremskoj Mitrovici.

Karte po ceni od 200 dinara mogu se kupiti u Bukbar knjižari i na portirnici Muzej „Srema“.

Aleksandra Radosavljević je rođena u Sarajevu, gde započinje svoje muzičko obrazovanje. Umetničku delatnost započela je još tokom školovanja u rodnom gradu, i prvi solistički koncert održala je 1990. godine.

U toku školovanja učestvovala je na republičkim i saveznim takmičenjima.
Prvu godinu studija upisala je 1990. godine na Muzičkoj akademiji u Sarajevu, u klasi prof. Aleksandre Romanić.
Zbog političke situacije u zemlji, napušta rodni grad, i drugu godinu upisuje na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu i diplomira 1995.godine, u klasi prof. Mirjane Vukdragović.

Zvanje magistra umetnosti stiče na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Mirjane Vukdragović, 2004. godine. Učestvovala je kao solista i kao član različitih kamernih sastava na brojnim koncertima.

Pedagoškim radom je počela da se bavi 1992. godine u muzičkoj školi “Stevan Stojanović Mokranjac” u Bijeljini. Danas, svoju pedagošku karijeru ostvaruje kao istaknuti klavirski pedagog na Akademiji umjetnosti Slobomir P Univerziteta, na katedri za klavir, u zvanju vanrednog profesora, i u muzičkoj školi “ Stevan Stojanović Mokranjac” u Bijeljini.

Koristeći znanja i iskustva školujući se u klasama renomiranih profesora, na uglednim muzičkim institucijama u Sarajevu i Beogradu, učenici i studenti iz njene klase osvojili su do sada veliki broj nagrada na republickim i međunarodnim takmičenjima.

Redovno učestvuje u radu žirija na međunarodnim i domaćim takmičenjima. Održava majstorske kurseve i seminare za profesore klavira.

Umetnički direktor je “Slobomir International Music Competition”, koje organizuje Akademija umjetnosti na Slobomir P Univerzitetu u Bijeljini, u disciplinama klavir solo i klavirska dua.
Aleksandra Radosavljević je 2009. godine imenovana za dekana Akademije umjetnosti na Slobomir P Univerzitetu, čiju funkciju obavlja i danas.

You may also like