Sremska Mitrovica – U utorak, 24. novembra sa početkom u 20:00 časova na Velikoj sceni Pozorišta „Dobrica Milutinović“ u Sremdkoj Mitrovici biće odigrana predstava pod nazivom „Čujte Srbi, čuvajte se sebe!“.

Glumac i reditelj Ljubivoje Tadić je na osnovu knjige napisao tekst i režirao pozorišnu predstavu. Treća verzija predstave, u koprodukciji Narodnog pozorišta i Centra za strateške projekte, premijerno je prikazana 7. maja u Narodnom pozorištu.

RAD_3442

Među poznatim Srbima koji su obeleželi epohu u kojoj su živeli sasvim zasluženo se našlo i ime jednog Švajcarca. Doktor Arčibald Rajs, hemičar, kriminolog, humanista, čovek koji je poželeo da sa Srbima provede ceo život.

O tome ko je bio Arčibald Rajs, kako je video Srbe i šta im je poručio u tom svojevrsnom političkom testamentu Tadić je rekao: „Čujte Srb, čuvajte se sebei!“ je jedna vrsta izveštaja koji nema nikakvih mogućnosti za scensko prikazivanje. Ovo je treća verzija predstave koju radim. Kada sam se bavio prvom verzijom, na pitanje jednog saradnika kako mislim da igram Rajsa, rekao sam da nemam pojma. Morao sam da nađem osobine za koje sam mislio da su primerene njemu. U svim scenskim verzijama bavio sam se pre svega ličnošću Arčibalda Rajsa, a tek onda njegovim sećanjima na rat i političkim porukama koje je imao da prenese. „Čujte Srbi!“ predstavlja jednu vrstu rodoljubive opomene srpskom narodu.“.

Cena ulaznice je 500 dinara.
Specijalan popust od 50% za: penzionere, učenike, grupne posete (preko 10 kupljenih karata).
Dodatne informacije i rezervacije karata na 022/615-115

Možda Vam se svidi i