Sremska Mitrovica – Poznata malezijska atletičarka Suvaiba Muhamed Nasir sa svojom ekipom trči jedinstven maraton dug 3.333 kilometra nesvakidašnjom trasom „Put svile“ u suprotnom smeru od puta kojim je išao Marko Polo. Na marataon je krenula iz Pekinga 16.maja 2014. godine a cilj je u Veneciji, gde je planirano da stigne 03.juna 2014. Do sada je prošla Kazahstan, Kirgistan, Iran, Tursku i Bugarsku. U sredu, 21.maja, maraton bi trebao da prođe kroz Sremsku Mitrovicu, ali zbog stanja u gradu malezijska atletičarka se odlučila za posetu Atletskog stadiona i PSC „Pinki“ gde će predstavnici Ambasade Malezije uručiti paket humanitarne pomoći.

Malezijska atletičarka će istrčati jednu dužinu staze na Atletskom stadionu gde će joj se pridružiti članovi Atletskog kluba „Srem“.

Događaj organizuje Ambasada Malezije u Beogradu a organizator događaja ispred Grada Sremska Mitrovica je Gradska uprava za kulturu, sport i omladinu, Centar za kulturu „SIRMIJUMART“, Sportski savez Grada Sremska Mitrovica i Kancelarija za mlade.

Dolazak malezijske atletičarke na atletski stadion u Sremskoj Mitrovici, očekuje se oko 14,00 sati.

Možda Vam se svidi i