Sremska Mitrovica – Predavanje profesora Spasoja Vlajića, koje je trebalo da se održi u četvrtak, 21. marta, u 18 časova, u mitrovačkoj Biblioteci “Glogorije Vozarović” je otkazano, zbog nepredviđenih obaveza gosta. 

KO JE SPASOJE VLAJIĆ ?
Od 1976. godine istražujem fiziku i tehnologiju svesti. Napisao sam više knjiga i članaka u naučnim časopisima. Moja otkrića su podržala dvadesetak doktora nauka od kojih i dvanaest profesora univerziteta, recezenata mojih knjiga.

Do sada niko nije pobio ni jedan od mojih desetak naučnih otkrića i formula.

I pored navedenog, moj rad često prate pitanja i nedoumice: da li je reč o fizičaru koji istražuje fenomen svesti i skriveni poredak u prirodi, ili o okultisti i putniku u onostrano; izumitelju u oblasti tehnologije svesti, ili umetniku i mistiku; naučniku ili zanesenom maštaru ?

Odgovor na ova pitanja daju nam poznate i merodavne ličnosti iz kulture, teologije i nauke.

Naučnik i književnik

„ U naučnim krugovima i široj javnosti Spasoje Vlajić je poznat po otkriću više zakona i obrazaca od kojih su najznačajniji: svetlosna formula, svestna formula, formula za ostvarenje želja

Prvi je otkrio i objasnio delovanje do sada nepoznatog međudejstva u prirodi koje je nazvao silom značenja, ili petom silom. Pronašao je misaono-sinhroni motor. Zapaženi su mu radovi o simetriji, sinhronicitetu, višim dimenzijama i naduzročnom poretku. Otkrio je i dokazao fizičku ( svetlosnu ) osnovu duhovnih praslika ( arhetipova ) …

Po mišljenju stručnjaka, otkrića Spasoja Vlajića, mogla bi da imaju epohalan značaj u razvoju nove tehnologije zasnovane na korišćenju energije misli ispoljene i preko zračenja moždanih ćelija. Njegova formula za osvarenje želja i misaono-sinhroni motor ( vedtor ) u samim su temeljima nove fizike i tehnologije svesti.

Na početku svog rada Spasoje Vlajić ostavio je značajan trag u umetnosti. Jedan je od trojice osnivača signalističkog književnog pokreta.

Koliki je doprinos Spasoja Vlajića u različitim oblastima ( fizika, nauka o jeziku, psihologija, filozovija, književnost … ) svedoče njegove knjige, ali i mišljenja vodećih stručnjaka u navedenim oblastima. “

 

Miroslava Petrović, publicista i izdavač

( Pogovor knjige Spasoja Vlajića „ Teslini milenijumski

darovi “ , 2002 )

 

You may also like