SLIKE – Tamara Pajkanović, Valentina Mališević, Ognjen Mišura, Miroslav Jurković, Vladimir Radmanović, Zorana Nikolić, Nađa Ordagić i Vladimir Janošević

Od strane Ozon
0 komentar

Кoncert pod nazivom „Slike”, biće održan u Pozorištu „Dobrica Milutinović” u sredu, 25. maja u 19:30 časova u organizaciji Centra za kulturu „Sirmijumart”.

“Slike” će se realizovati pod mentorstvom Tamare Pajkanović i okupiće nekoliko mladih talentovanih zaljubljenika u muziku, a to su: Valentina Mališević i Ognjen Mišura (duo), Miroslav Jurković (gitara), Vladimir Radmanović (bas gitara), Zorana Nikolić (violina), Nađa Ordagić (klavir) i Vladimir Janošević (bubnjevi). Oni su tvorci jedinstvenih „akustičnih slika”. Obojili su ih stvaralačkim impulsima, protkali mislima, osećanjima, a oslikali veštinom komponovanja. Na sceni će ih oživeti i predstaviti umećem muziciranja, vedrinom, spontanošću i pozitivnom energijom. U tome će im neizmerno pomoći i specijalni gosti koncerta ― članovi Gradskog dečjeg hora “Art Кids”, Centra za kulturu „Sirmijumart”, koji će nastupati takođe pod upravom Tamare Pajkanović. Sve će to doprineti da „akustične slike” budu upotpunjene i vizuelnim slikama. Program će voditi Sara Simeunović.

Autor teksta za kompoziciju „Slike” je Ognjen Mišura, muziku je napisala Valentina Mališević, a aranžman je uradila Marija Jovanović.

Valentina Mališević i Ognjen Mišura su počeli da se bave pevanjem još kao trogodišnjaci. Vođeni ljubavlju prema muzici, pevanju i sviranju, postaju aktivni članovi Dečjeg hora „Vivak”, zatim Dečjeg crkvenog hora „Blagoslov”, kao i Gradskog dečjeg hora “Art Кids”. Na putu muzičkog sazrevanja usmerava ih i bodri i Tamara Pajkanović. Valentina i Ognjen osvajaju mnogobrojne nagrade na domaćim i međunarodnim festivalima, što ih motiviše da budu još bolji, da sebe i Sremsku Mitrovicu još mnogo puta svuda dostojno reprezentuju, oslikavajući neke nove slike. A pošto ove mlade stvaraoce na polju muzičke umetnosti povezuju i dugogodišnje prijateljstvo i saradnja, udružili su snage u duo i zajedničku želju da ovaj koncert bude jedna od prvih slika koje će, kao takvi, nesebično pokloniti svom Gradu, sugrađanima, dragim osobama, prijateljima… I u toj nameri imaće i Tamarinu podršku i podršku drugova muzičara na sceni.

Možda Vam se svidi i