Радионица за децу у Библиотеци „ИМАМ ПРАВО ДА ЧИТАМ, ПИШЕМ И СЛИКАМ ЋИРИЛИЦУ“

Od strane Ozon
0 komentar

OZON Media | Sremska Mitrovica Vesti

Широм света, 20. новембра обележава се Светски дан детета, кад се указује на значај дечјих права, слави заједништво и љубав, те подсећа човечанство на чињеницу да су деца највреднији залог за будућност.

Дечије одељење Библиотеке „Глигорије Возаровић“ придружује се прослави Светског дана детета специјалном акцијом за ученике ИИИ разреда, радионица под називом „ИМАМ ПРАВО ДА ЧИТАМ, ПИШЕМ И СЛИКАМ ЋИРИЛИЦУ“ која ће се одржати у ПОНЕДЕЉАК 21.11. 2022. године у 13 часова у Читаоници Библиотеке.
Дечје одељење Библиотеке организује ликовну радионицу где ће се деца овог узраста дружити и сликати ове године слова ћирилице.

Деца имају права да се друже, уче, играју, читају, а наша радионица, односно Ви децо поручићете да имате право да: ,,Читате, пишете и сликате ћирилицу“. Најбоље, најкреативније уметнике наградиће наш стручни жири, поручују из Библиотеке.

За све информације можете се јавити на телефон Библиотеке 621-130, 612-438. Особа за контакт – библиотекар Мирјана Делић

На радионици ће деца извлачити слово ћирилице које ће сликати. Радиће се на листу формата А4, а техника којом ће сликати слово је слободна, свако има право да користи технику коју жели. Материјал за сликање треба понесу на радионицу.

Међународни дан права детета догађај је који се слави 20. новембра, а установљен је од стране Генералне скупштине Уједињених нација 1954. године са циљем да се у свим државама слави истог дана.

Овај дан промовише међусобну интеракцију и разумевање међу децом и добробит деце у свету. Обележава се и да би се скренула пажња јавности на обавезе друштва према деци, као и на актуелне проблеме са којима се деца суочавају.

Конвенција о правима детета усвојена је 1989. године, њени основни принципи су: право на живот, опстанак и развој, најбољи интерес детета, право на партиципацију, право на недискриминацију.

Možda Vam se svidi i