Pesničko veče Željke Avrić u Inđiji

Od strane Ozon
0 komentar

Pesničko veče Željke Avrić, pesnikinje iz Sremske Mitrovice, održava se danas, 19. novembra u 18 časova, u u Inđiji u okviru manifestacije „Pesnički dani Mita Čortan.

Željka Avrić na nov i moderan način preispituje i nove i stare želje, gradi novo ali ne ignoriše postojeće, već ga poput vatrene niti provlači kroz kičmu svojih pesama, bojeći njihovu srž nanosima tradicije, ali i intimnim ovovremeno senčenim nijansama.

Ona ne sudi, ne daje kvalifikacije, niti tumači. Ona je pesnikinja koja ima šta novo o starom da kaže vođena primarnom željom da to ima kao u ’’Žeđam’’ ili ’’Jesam’’, a što je prirodan postupak kreativnog izražaja svakog istinskog umetnika.

Željka Avrić je rođena u Banjaluci a živi i radi u Sremskoj Mitrovici. Diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Objavila je zbirke pesama ’’Žeđam’’, ’’Portret’’, ’’Zvezdarnica’’, ’’Marginalije’’, ’’Vremenik’’, ’’Jesam’’, ’’Nesan’’, ’’Sušti’’ , ’’Sonetne brojanice’’ (koautorska knjiga sa Rankom Pavlovićem) i ’’Pesma joj je drugo ime’’ (izabrane ljubavne pesme). Član je Udruženja književnika Srbije i Udruženja književnika Republike Srpske.

Možda Vam se svidi i

Ostavi komentar