Pesničko veče Željke Avrić u Inđiji

Od strane Ozon
0 komentar

Pesničko veče Željke Avrić, pesnikinje iz Sremske Mitrovice, održava se danas, 19. novembra u 18 časova, u u Inđiji u okviru manifestacije „Pesnički dani Mita Čortan.

Željka Avrić na nov i moderan način preispituje i nove i stare želje, gradi novo ali ne ignoriše postojeće, već ga poput vatrene niti provlači kroz kičmu svojih pesama, bojeći njihovu srž nanosima tradicije, ali i intimnim ovovremeno senčenim nijansama.

Ona ne sudi, ne daje kvalifikacije, niti tumači. Ona je pesnikinja koja ima šta novo o starom da kaže vođena primarnom željom da to ima kao u ’’Žeđam’’ ili ’’Jesam’’, a što je prirodan postupak kreativnog izražaja svakog istinskog umetnika.

Željka Avrić je rođena u Banjaluci a živi i radi u Sremskoj Mitrovici. Diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Objavila je zbirke pesama ’’Žeđam’’, ’’Portret’’, ’’Zvezdarnica’’, ’’Marginalije’’, ’’Vremenik’’, ’’Jesam’’, ’’Nesan’’, ’’Sušti’’ , ’’Sonetne brojanice’’ (koautorska knjiga sa Rankom Pavlovićem) i ’’Pesma joj je drugo ime’’ (izabrane ljubavne pesme). Član je Udruženja književnika Srbije i Udruženja književnika Republike Srpske.

Možda Vam se svidi i

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Get started with your account

to save your favourite homes and more

Sign up with email

Get started with your account

to save your favourite homes and more

By clicking the «SIGN UP» button you agree to the Terms of Use and Privacy Policy
Powered by Estatik