Celog života nešto fali. Onda shvatiš – neko fali. Ti. Samom sebi.

Od strane Ozon
0 komentar

Visoka strukovna škola za obrazovanje vaspitača i poslovnih informatičara “Sirmijum” – Pedagoška Akademija
ČETVRTAK, 30. jun 2022. u 19 časova,
Književno veče sa Brankicom Damjanović!
Ulaz slobodan.


Svojim rečima, mislima i originalnošću dotakla je ogromnu čitalačku publiku tako da imamo jedinstvenu priliku da u Sremskoj Mitrovici doživimo jedno potpuno drugačije književno veče .
Brankica Damjanović, književnica iz Beograda, do sada je objavila osam knjiga. Dela: „(M)učenje jezika“, „Natura sanat“, „Moj sin Jovan“ i „Kći“ nastala su još dok se Brankica profesionalno bavila novinarstvom. Dve decenije radila je na televiziji kao spiker, voditelj, novinar i urednik „Dnevnika“. Životni put vodio je iz rodne Prištine, preko Pirota, gde su ona i njena porodica izbegli tokom bombardovanja, do Beograda, gde sada živi i stvara. Poslednje četiri knjige, zbirke kratkih priča: „Dobro je“, „Ne bih ovo mogla bez tebe, „Rukopis moga brata“ i „Rekla mi je volim te“ nastale tokom poslednjih pet godina izazvale su ogromnu pažnju čitalačke publike, a ova dela prodata su u nekoliko desetina hiljada primeraka. Književne večeri koje Brankica Damjanović održava karakteristične su po izuzetnoj posećenosti i emotivnim reakcijama posetilaca.

Brankica Damjanović je 20 godina radila na televiziji kao spiker, voditelj, novinar, urednik vesti. Dobitnik je Nagrade grada za doprinos informisanju.

Možda Vam se svidi i