Otvorena izložba 19. Smotre likovnih umetnika amatera Vojvodine

Od strane Ozon
0 komentar

Po Кalendaru Saveza umetničkog stvaralaštva amatera Vojvodine, u subotu, 1. decembra, u Galeriji „Lazar Vozarević“, otvorena je Izložba 19. smotre likovnih umetnika amatera Vojvodine (Pokrajinska smotra), u organizaciji Ustanove za negovanje kulture „Srem“.

Ukupno 123 rada, pristigla iz 6 zona: Bačke Topole, Plandišta, Кule, Srbobrana, Zrenjanina i Sremske Mitrovice, krasiće prostorije Galerije do 7. decembra 2018. godine.

Selektorska komisija u sastavu: Jelena Sekulić-Voljanek, diplomirani slikar iz Sremske Mitrovice, Ljiljana Vojvodić, vajar iz Rume i Sava Stepanov, likovni kritičar iz Novog Sada, izdvojili su 30 rada i autorima uručili priznanja.

Iz zone Sremska Mitrovica, Pohvale su dobili sledeći autori: Gojko Vučković iz Rume, Jovanka Jejina i Srećko Radulović iz Sremske Mitrovice, Duško Stefanović iz Šuljma, Branko Oreščanin i Ljiljana Čeliković iz Stare Pazove.

Specijalne nagrade dobili su Miloš Svilokos iz Sremske Mitrovice i Branislav Jovičić iz Stare Pazove, a II nagrada pripala je Rudolfu Rudiju Cetiniću.

Smotru je podržao Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i verske zajednice, kao i Grad Sremska Mitrovica.

U umetničkom delu programa, učestvovao je Tamburaški orkestar „Srem“ i Nikola
Janošević, dramski umetnik. Smotru je otvorio zamenik načelnika u Gradskoj upravi za obrazovanje, kulturu i sport, Zoran Miščević. Program je vodila Nataša Sekulić.

Možda Vam se svidi i