Sremska Mitrovica – Na sceni Pozorišta „Dobrica Milutinović“ u sredu 24. februara sa početkom u 20:00 časova biće odigrana predstava za odrasle pod nazivom “Zagonetne varijacije”.

Komad “Zagonetne varijacije” savremenog autora Eriha Emanuela Šmita osvojio je scene i u Evropi i u Americi. U ovoj intimističkoj kamernoj inscenaciji tema je tipično francuska, odnosno ljudska: ljubav. Dva čoveka i jedna žena, ali taj trougao nije nimalo jednostavan, a pogotovo nije banalan kako se može na prvi pogled nekome učiniti. Ko koga voli i ko je koga prestao da voli? I da li je baš u pitanju trougao?

ecb7d432-52dc-4309-ab09-7364d871ea6e

Zagonetne varijacije su neobična su psihološka priča sa elementima melodrame. Na usamljeno ostrvo, izgubljeno negde u Severnom moru dolazi mladi novinar da intervjuiše pisca nobelovca koji se tu povukao pobegavši od svoje najveće ljubavi. Kroz razgovor dvojice ljudi otkrivamo mnoge tajne intrigantnog nobelovca koje nam mnogo govore o njegovoj naravi, karakteru, pogledima na svet i život, a pre svega na ljubav. Ovo delo ima nekoliko iznenadnih obrta, a kraj je potpuno neočekivan. Kad krenete da gledate Zagonetne varijacije za svaki slučaj ponesite maramice.

Zagonetne varijacije u našem viđenju igraju Zoran Karajić, glumac i upravnik pozorišta iz Šapca i Daniel Kovačević, mladi prvak pozorišta Toša Jovanović iz Zrenjanina. Predstavu, kao svoju 253 režiju potpisala je Lilijana Ivanović.

Cena ulaznice je 300 dinara.
Jedinstvena karta za predstave “Zagonetne varijacije” (300din) i “Kainov ožiljak”(500din) je 600 dinara.

Dodatne informacije i rezervacije karata na telefon 022/615-115

Možda Vam se svidi i