Pozorišno leto “Tragovi 2015.”

Sremska Mitrovica – Pozorišno leto koje nosi naziv “Tragovi 2015.”, i ove godine, treći put za redom, biće održano u Sremskoj Mitrovici, najavljeno je na konferenciji za medije, koja je održana danas u Pozorištu “Dobrica Milutinović”.

Tokom deset dana, koliko će ova manifestacija trajati, posetioci će imati priliku da pogledaju nekoliko domaćih ali i gostujućih predstava, a povodom otvaranja pozorišnog leta “Tragovi 2015” planiran je i performans “Pozorištu u čast”, koji će izvesti glumci mitrovačkg pozorišta.

Kako je za radio “Ozon” rekla Jelena Janković, direktor pozorišta “Dobrica Milutinović”, posetioce ove manifestacije čeka 10 dana kvalitetnih predstava, kako domaćih tako i gostujućih.

IMG_20150710_172653

“Tragovi 2015” počinju u ponedeljak, 20. jula sa početkom u 21 sat, performansom “Pozorištu u čast” a u izvođenju glumaca mitrovačkog pozorišta. Već u sredu, 22. jula posetioci će imati priliku da uživaju u muzičko poetskom kabareu u izvođenju Borisa Pingovića i Nebojše Dugalića, a do četvrtka, 30. jula, osim glumaca Pozorišta Dobrica Milutinović, predstave će odigrati i velikani srpskog glumišta, kao što su Ljubivoje Tadić i Saša Pantić”, rekla je Jelena Janković.

Ono po čemu će se ovogodišnje pozorišno leto razlikovati od prošlogodišnjeg je izložba “Tragovi sećanja”, koja je pripremljena povodom 70 godina postojanja mitrovačkog pozorišta.

Tim povodom, vrata arhive pozorišta su otvorena po prvi put posle 50 godina, i izdvojene su najvažnije i najzanimljivije informacije iz prošlosti ove ustanove.

Kako je najavio Vladimir Balašćak, glumac mitrovačkog pozorišta, na izložbi “Tragovi sećanja” biće prikazane fotografije prvih upravnika pozorišta iz redova narodnooslobodilačke borbe, kao i prvih pozorišnih trupa koje predstavljaju temelj svega onoga što je mitrovačko pozorište danas.

Pozorišno leto “Tragovi 2015.” će se održati od ponedeljka, 20. jula do četvrtka, 30. jula u lapidarijumu Muzeja Srema, osim predstave “Silovanjeee!” koja će zbog tehničkih nemogućnosti biti odigrana na velikoj sceni mitrovačkog pozorišta.

Svi programi počinju u 21 sat, a u slučaju lošeg vremena programi će biti organizovani u Pozorištu “Dobrica Milutinović”. Ulaz na sve predstave je besplatan.

Pozorišno leto “Tragovi 2015.” će biti održano u organizaciji mitrovačkog pozorišta, a uz podršku Grada Sremska Mitrovica, Muzeja Srema, Centra za kulturu “Sirmijumart” i Kancelarije za mlade Grada Sremska Mitrovica.

IMG_20150710_171926

You May Also Like