Sremska Mitrovica – Na platou ispred pozorišta „Dobrica Milutinović“ u Sremskoj Mitrovici sinoć je izveden performans „Pozorištu u čast“ i tako zvanično otvorena manifestacija pozorišno leto „Tragovi 2015“.

Tokom deset dana, koliko će ova manifestacija trajati, posetioci će imati priliku da pogledaju nekoliko domaćih ali i gostujućih predstava.

11694050_506386962851701_2881707138745570637_n

Ova manifestacija se u Sremskoj Mitrovici održava treću godinu za redom, a ono po čemu će se ovogodišnje pozorišno leto razlikovati od prošlogodišnjeg je izložba “Tragovi sećanja”, koja je pripremljena povodom 70 godina postojanja mitrovačkog pozorišta. Tim povodom, vrata arhive pozorišta su otvorena po prvi put posle 50 godina, i izdvojene su najvažnije i najzanimljivije informacije iz prošlosti ove ustanove. Na izložbi “Tragovi sećanja” posetioci će imati priliku da pogledaju fotografije prvih upravnika pozorišta iz redova narodnooslobodilačke borbe, kao i prvih pozorišnih trupa koje predstavljaju temelj svega onoga što je mitrovačko pozorište danas, najavljeno je iz ove ustanove.

3

Pozorišno leto “Tragovi 2015.” će se održati od ponedeljka, 20. jula do četvrtka, 30. jula u lapidarijumu Muzeja Srema, osim predstave “Silovanjeee!” koja će zbog tehničkih nemogućnosti biti odigrana na velikoj sceni mitrovačkog pozorišta. Svi programi počinju u 21 sat, a u slučaju lošeg vremena programi će biti organizovani u Pozorištu “Dobrica Milutinović”. Ulaz na sve predstave je besplatan. Program održavanja predstava možete pogledati OVDE.

2

Možda Vam se svidi i