Sremska Mitrovica – U Okrugloj sali biblioteke svi zainteresovani mogu posetiti Izložbu neknjižne građe zavičajne zbirke, autorke Moravke Todić. Oni koji nisu u mogućnosti da posete biblioteku to mogu učiniti i na zvaničnom sajtu biblioteke “Gligorije Vozarović”.

Iz biblioteke podsećaju da je još uvek u toku akcija “Tražimo najstariju knjigu”. Ovim putem apeluje se na sugrađane Sremske Mitrovice, koji u posedu imaju jednu ili više starih knjiga da se odazovu ovoj akciji kako bi te knjige bile prikazane javnosti.

Traga se za knjigama koje su štampane pre 1900. godine, a cilj ove velike akcije je da javnosti bude pokazano knjižno blago stanovnika Sremske Mitrovice, ali i da se vidi koliko se vrednih, starih knjiga čuva u porodičnim bibliotekama.

Akcija će trajati dva meseca, od 10. februara do 10. aprila 2014. godine, a zatim će se u prostoru biblioteke prirediti izložba najstarijih primeraka. Za svaku dostavljenu knjigu biblioteka će izdavatiti revers o preuzetim knjigama, a nakon završene akcije knjige će biti vraćene njihovim vlasnicima.
Knjige se mogu dostaviti Zavičajnom odeljenju, radnim danom od 7 do 14 časova, kontakt osoba je Moravka Todić, a broj telefona je 022-621-130.

Možda Vam se svidi i