Promocija knjiga Nevene Džaja

Sremska Mitrovica – Književna zajednica Sremska Mitrovica i Biblioteka “ Gligorije Vozarović“ organizuju promociju knjiga Nevene Džaja koja će biti održana 4. jula u 19:00 časova u Biblioteci „Gligorije Vozarović“ u Sresmkoj Mitrovici .

Na promociji učestvuju: Nevena Džaja, Mirjana Marković, Sabah Al-Zubeidi i Radoslav Šumarski.

Nevena Džaja je rođena 09.Aprila 1954. u Rumi. Ćerka hrvatskoga oficira i majke Srpkinje. Završila je višu ekonomsku školu i veoma mlada odlučila da ode u Nemačku. Sa  22 godine ponovo odlazi iz zemlje, ali ovoga puta u Austriju gde završava školu za medicinsku sestru. Živi i radi u Austriji 35 godina, majka tri sina.

Kao dete, imala je  želju da svoje životne zgode i nezgode napiše i tako stvori knjigu. Želja za pisanjem javila se još u detinjstvu kada je objavljivala pesme i kratke priče u dečijim novinama.

“ Moja se želja ostvarila, ali i suviše je bilo malo mesta da u jednoj knjizi napišem nagomilanog bola. Tako da sam se odlučila produžiti sa pisanjem. Od jedne knjige postale su dve, od dve tri . Mislim,  da ću pisati sve  dok ne shvatim da sam ispričala celu svoju zivotnu priču“ – Nevena Džaja

You May Also Like