Sremska Mitrovica – U petak, 14. decembra održaće se prvo veče  ovogodišnjeg Festivala dokumentarnog rock filma (DORF) u kafeu „Book Bar“ u Sremskoj Mitrovici, a svi posetioci imaće priliku da pogledaju dva filma, „Kike Turmix“ i „On The Quest For – Beograd Underground“.

Početak prve festivalske večeri zakazan je za 22:00 sata, a ulaz je slobodan. 

KIKE TURMIX
Režija: Roger Sommerseth (Norveška)
Produkcija: Orange production, 2007
Trajanje: 44′
www.orangeproduction.no
Punk rock scena 90-ih godina ne može se zamisliti bez benda Pleasure Fuckers, čiji koncerti širom sveta zauzimaju posebno mesto u očima i ušima publike. Kike je osim toga što je bio pevač i pokretačka snaga, bio i koncertni promoter, povezivao Skandinaviju i Ameriku… (kompletna A-liga skandinavskih rock prvaka – Hives, Hellacopters, Nomads… – se pojavljuje u filmu i dirljivo se priseća zajedničkih trenutaka)l. Ovo je posveta njegovoj strasti i emocijama. POBEDNIK DORF 2009!!!

(ON THE QUEST FOR) BEOGRAD UNDERGROUND
Režija: Muriel Buzzara (Španija, Srbija)
Produkcija: Trayectos.org, 2011
Trajanje: 65′
www.beogradunderground.com
Trailer: http://vimeo.com/22693891
Nezavisni dokumentarac o kultnim srpskim protagonistima underground scene od 90-ih na ovamo, od strip rasturača a la Zograf i Wostok pa do muzičara i slikara, uz zanimljive bendove (Klopka za pionira…). Posvećenost i upornost, strast i sve ono univerzalno sa problemima Otpora i fight for your right to party filozofije, o čemu svaki grad i svaka država ima toliko priča.

You may also like