Sremska Mitrovica – U Pozorištu „Dobrica Milutinović“ biće održan “All rights fest”, pozorišni festival za mlade koji ima karakter putujućeg festivala sa sve većim brojem učesnika.

Edukativne radionice za mlade, do 30 godina, iz oblasti izvođačkih umetnosti sprovešće se kroz trening fizičkog teatra, kroz radionice procesa nastajanja performansa, radionice dizajna zvuka za performans, radionice/debate za mlade o ljudskim pravima i radionice dokumentarne i umetničke fotografije.

Autori projekta/ Voditelji radionica: Nela Antonović, Milena Nikolić, Predrag Radovančević i Lidija Antonović.

Radionice će biti održane u Pozorištu “Dobrica Milutinović” u utorak, 11. i sredu, 12.septembra, u vrenskom periodu od 11:00 do 14:00 časova, i od 16:00 do 19:00 časova.

U okviru festivala ALL RIGHTS FEST, na Velikoj sceni Pozorišta “Dobrica Milutinović” u  utorak, 11. septembra od 20 sati biće izvedena predstava  “Zemlja iznad svih nas”.

O predstavi: „Mladi ljudi su budućnost naše države, mi ih moramo podržati“, polazište je predstave “Zemlja iznad svih nas”. Potrebno je stati i okrenuti se oko sebe i videti kako budućnost izgleda u sadašnjosti. Pet mladih ljudi, pet snova, pet razočarenja, jedno moguće spasenje… pet života. Kako mladi da budu budućnost ako nemaju podršku, osnove na kojima treba da stoje?

Predstava je imala premijeru na Pozorišnom festivalu u Srebrenici u decembru 2011.godine. U aprilu 2012. predstava je izvedena u Velikoj Britaniji u okviru završne prezentacije projekta “Wake Up”, u julu na Brijunima u Hrvatskoj u okviru Festivala “Ulysses” a sremskomitrovačka publika imaće priliku da je pogleda na prvom festivalu Teatra Mimart “All Rights Fest” u našem gradu.

 

You may also like