Prvi smrtni slučaj u Šapcu u drugom talasu epidemije; U Loznici ukinuto kovid odeljenje

U Šapcu je zabeležen prvi smrtni slučaj u drugom talasu epidemije korona virusa, rečeno je danas na konferenciji za medije Gradskog štaba za vanredne situacije.

Kako je navedeno, u tom gradu je u poslednja 24 sata potvrđeno 90 novozaraženih.

U Opštoj bolnici trenutno se leči 140 pacijenata, od kojih je 116 u crvenoj zoni.

Na elektronskoj sednici Štaba predložene su nove mere u suzbijanju širenja virusa, među kojima je ograničenje rada prodavnica i kioska do 20 časova, s izuzetkom apoteka i benzinskih pumpi, preneo je Glas Podrinja.

Ukinuto kovid odeljenje u Loznici, zaraženi u Šabac, Smederevo

Pošto je kovid odeljenje u Opštoj bolnici u Loznici ukinuto samo posle pet dana, kovid bolnica u susednom Šapcu prima i zaražene od korona virusa iz tog grada.

„Istovremeno, svi pacijenti Opšte bolnice u Šapcu mogu da računaju na zbrinjavanje, za druge tegobe, u Opštoj bolnici u Loznici“, rekla je doktorka Dragana Mitrović, portparolka OB Loznica, za „Novosti“, ističući da su za to spremni na svim odeljenjima, od psihijatrije, neurologije, grudnog i internog do hiruških grana.

Do odlaska u OB u Šabac, oboleli od korona virusa borave na Infektivnom odeljenju OB Loznica. Na tom odeljenju dnevno se pregleda tridesetak pacijenata.

Svi „ležeći bolesnici“, koji se leče od korona virusa, napustili su lozničku bolnicu. Deo njih je premešten u bolnicu u gradu na Savi, a pet njih, za koje je procenjeno da su lakši bolesnici, završilo je, na njihovo iznenađenje, u OB u Smederevu, koja je četiri puta dalja od šabačke.

Oboleli Lozničani, kojima je prvo rečeno da idu u Šabac, krenuli su iz ovdašnje bolnice oko 18 časova, a na Interno odeljenje OB Smederevo smešteni su oko oko 22.30, kako su posvedočili.

Lozničani kažu da su dobro primljeni u smederevskoj bolnici, a danas će im se pridružiti još jedan pacijent iz Loznice, koji će se lečiti u toj ustanovi, umesto u susednom Šapcu, u tek osnovanoj kovid bolnicu, gde očigledno odlaze teži bolesnici.

RTV

Pročitajte još