ZBOG NEREDA NOVA HAPŠENJA

Od strane Ozon
0 komentar

Tokom jučerašnjeg dana na teritoriji Beograda uhapšene su 42 osobe zbog raznih izgreda učinjenih tokom demonstracija prethodnih dana, a među njima je i napadač na novinara TV N1, izjavio je danas direktor policije Vladimir Rebić.

Foto P. Ž

Kako je naveo za TV Prva, sinoćnji protest je bio značajno manje buran u odnosu na prethodne, a manji incidenti desili su se na kraju, zbog čega je policija morala da interveniše.

Komentarišući negativne komentare kako su hapsili decu koja su mirno stajala, Rebić je kazao da poseduju i snimke na kojima se mogu videti mlađa lica koja skidaju kajiše i napadaju policiju na šta je policija morala da reaguje, prenosi Tanjug.

Od njih 14 samo jedno je maloletno, ostali imaju od 25 do 30 godina„, kazao je Rebić.

Napomenuo je da je policija tokom pet, šest dana pokazavila uzdržanost i strpljivost prilikom vandalskog napada.

ali u trenutku kada je pretilo da neko od policijskih službenika može da izgubi život, morali su da reaguju.

I sam Zaštitnik građana je procenio da nije bilo sistemskog prekoračenja, bilo je pojedinačnog i mi ćemo to istražiti, ali moramo imati na umu i da je postupanje policijskih službenika bilo pod pritiskom„, kazao je Rebić.

Dodao je da će se istražiti pojedinačna disciplinska odgovornost i da je ubeđen da nijedan policijski službenik neće završiti u zatvoru, za razliku od huligana.

Tokom petodnevnih protesta, kako je naveo, povređeno je preko 130 policijskih službenika, odnosno taj broj je tražio medicinsku pomoć.

Rebić navodi da je policija spremna da odbrani javni red i institucije i večeras ukoliko neko pokuša to da naruši.

„Bićemo suzdržani, ali upozoravam huligane koji misle da samo nasiljem mogu nešto da urade, da smo spremni da ih sprečimo u tome“, kazao je Rebić.

You may also like