Mitrovici sredstva iz Zelenog fonda

Sremska Mitrovica – Ministarstvo zaštite životne sredine objavilo je prošle nedelje preliminarnu rang listu projekata za sufinansiranje iz sredstava Zelenog fonda, a za sufinansiranje projekata izgradnje sistema upravljanja otpadom u ovoj godini, na listi se našla i Sremska Mitrovica.

Gradu na Savi biće dodeljena sredstva za sufinansiranje Projekta uspostavljanja mehanizma za prikupljanje ambalažnog otpada iz seoskih domaćinstava.

Na listi rangiranih pored Mitrovice i to na prvom mestu nalazi se Grad Pirot kojem su odobrena sredstva za izradu linije za separaciju otpada, zatim Požarevac koji će sredstva dobiti za izradu projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju regionalne deponije u tom mestu. Opština Nova Varoš će sredstva dobiti za projekat početne faze izgradnje transfer stanice.

Grad Sombor je konkurisao za sredstva za finansiranje tehničke kontrole projekta za građevinsku dozvolu, a Vranje je tražilo sredstva za izradu projektno-tehničke dokumentacije za sanaciju i remedijaciju nesanitarne deponije.

Pročitajte još