Otvoren mitrovački „Trg mladih poljoprivrednika“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U organizaciji Agencije za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica od danas, pa do 1. septembra, na Trgu Vojvođanskih brigada u Sremskoj Mitrovici, biće postavljen “Trg mladih poljoprivrednika“.

Cilj ove takozvane “pijace mladih poljoprivrednika” jeste podrška novim generacijama mladih poljoprivrednih proizvođača u plasmanu proizvoda.

Ove i prethodne godine i Ministarstvo poljoprivrede i Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu imali su odlične mere podrške mladim poljoprivrednicima, do 40 godina starosti. Podrška je bila u vidu dodele avansnih, bespovratnih sredstava za otpočinjanje i unapređenje postojeće poljoprivredne proizvodnje. Odlučili smo se da se nadovežemo na ove mere i mladim poljoprivrednicima i ženama koje se bave poljoprivredom, na teritoriji našeg grada pružimo podršku u plasmanu poljoprivrednih proizvoda“, rekao je Petar Samardžić, direktor Agencije za ruralni razvoj.

On je objasnio da je Agencija obezbedila prodajne tezge na period nešto kraći od tri meseca, u gradskom jezgru Sremske Mitrovice.

„Pet mladih poljoprivrednika i jedna poljoprivrednica, moći će da prodaju isključivo proizvode za čiju su proizvodnju registrovani, a prihvatljivi sektori su voćarstvo, povrtarstvo i pčelarstvo“, naglasio je Samardžić.

Prema rečima poljoprivrednika „Trg mladih poljoprivrednika“ je sjajna šansa da svoje proizvode plasiraju sugrađanima i da ostvare neku zaradu.

„Ovakve stvari su jako bitne za poljoprivredu uopšte, a pogotovo za mlade poljoprivrednike, kao što sam i ja sam iz prostog razloga, jedno je proizvesti robu, a totalno drugo istu prodati. Na ovaj način nama se pruža ta mogućnost, mogućnost da zaradimo nešto više nego što bi to prodajom na veliko, ujedno Mitrovčani imaju priliku da se upoznaju sa kvalitetnom robom koju nudimo mi lokalni poljoprivredni proizvođači, tako da mislim da smo svi na dobitku“, rekao je dvadesetsčetvorogodišnji poljoprivrednik iz Sremske Mitrovice Momčilo Uzelac.

U skladu sa tim na tezgana postavljenim na Vojvođanskom trgu mogu se naći sveže jabuke, maline, tikvice, paradajz i paprika, domaći sokovi i likeri, med i ostali pčelarski proizvodi.

Kako tokom sezone budu stizale nove povrtarske i voćarske kulture, tako će se i tezge na “Trgu mladih poljoprivrednika” dopunjavati novim proizvodima.

Možda Vam se svidi i