Donacija vredna 150.000 evra stigla u Mitrovicu

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Donacija ukupne vrednosti 150.000 evra stigla je u Opštu bolnicu u Sremskoj Mitrovici.

Donaciju je uputila švajcarska organizacija Malteser orden Schweiz preko Crvenog krsta Sremska Mitrovica, dok je lokalna samouprava obezbedila logističku podršku.

U ima Grada Sremska Mitrovica načelnik Gradske uprave za zdravstvenu i socijalnu zaštitu Vojislav Mirnić uputio je zahvalnost donatorima i svim ljudima koji su omogućili da donacija stigne do Opšte bolnice.

„Želim da izrazim veliku zahvalnost donatorima, gospodinu Gvidu Štikli, Sanji Aleksić i Ostoji Petroviću, našem Mitrovčaninu koji nije zaboravio svoj grad iako u njemu ne živi, oni zajedno su omogućili pacijentima Opšte bolnice da imaju bolje uslove zdravstvene zaštite. Ovo je dobra intersektorska saradnja gde veliku zahvalnost moram da uputim i našem lokalnom preduzeću Ikargo koje je u saradnji sa nekoliko uprava i Crvenom krstom omogućilo da ova vredna donacija stigne do Sremske Mitrovice. Naravno ništa od ovoga ne bi bilo moguće da nije bilo Vlade Petrenji koji je ostvario kontakt sa ljudima iz Švajcarske i omogućio da donacija stigne u prave ruke“, rekao je načelnik Mirnić.

U ime radnika i menadžmenta Opšte bolnice Sremska Mitrovica zahvalnost na donaciji uputio je prim. dr Dragan Malobabić.

„Ova donacija će umnogome olakšati funkcionisanje Opšte bolnice, jer naši finansijski fondovi su prilično ograničeni“, rekao je dr Malobabić.

On je objasnio da se donacija sastoji od kreveta za odrasle osobe, kreveta za neonatološko odeljenje, posteljina, postelja i potrošnog materijala.

Možda Vam se svidi i