Nepravda naneta odbojkašicama Bajićeve škole

Sremska Mitrovica – Odbojkašice Osnovnovne škole “Slobodan Bajić Paja” iz Sremske Mitrovice uprkos tome to su se plasirale na međuokružno takmičenje, priliku da se na tom rangu takmičenja bore za učešće na Školskoj olimpijadi, na žalost nisu dobile, a po svemu sudeći naneta im je velika nepravda. Šta se tačno desilo i da li postoji način da se to ispravi objasnio je Nemanja Crnić, generalni sekretar Sportskog saveza grada Sremska Mitrovica.

“Desilo se da su devojčice Bajićeve škole pre dve nedelje bile najbolje na okružnom prvenstvu u odbojci i tako se automatski plasirale na međuokružno takmičenje. Međutim po završetku okružnog takmičenja neformalno, telefonski smo dobili informaciju da je međuokružno takmičenje u odbojci već završeno i to bez našeg učešća”, rekao je Crnić.

Odbojka-1

On dodaje da je sa njihove strane kalendar školskih takmičenja u potpunosti ispoštovan, ali da zbog razlike u školskom kalendaru Vojvodine i centralne Srbije, devojčice Bajićeve škole nisu učestvovale na međuokružnom takmičenju održanom u Lazarevcu i tako izgubile priliku da se bore za plasman na Školsku olimpijadu koja će se održati u maju mesecu u Vranju.

“Uputili smo žalbu Savezu za školski sport Sbije i očekujemo odgovor. Ponudili smo dva rešenja, jedno je da pobednice međuokružnog takmičenja odigraju utakmicu sa Bajićevim odbojkašicama, pa da pobednk nastupa u Vranja, dok je drugo rešenje da obe ekpe nastupe u Vranju”, objašnjava Crnić.

On je izrazio nadu da će se nepravda koja je naneta odbojkašicama “Bajićeve” škole ispraviti i da će one u Sremsku Mitrovicu u maju doneti medalju sa Školske olimpijade.

You May Also Like