Sastanak ministra prosvete sa predstavnicima sindikata

Sremska Mitrovica – U cilju realizacije potpisanog Sporazuma o rešavanju spornih pitanja, sa ciljem jačanja socijalnog dijaloga, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dr Srđan Verbić održao je juče sastanak sa predstavnicima reprezentativnih sindikata u prosveti – Sindikata obrazovanja Srbije, Granskog sindikata prosvetnih radnika Srbije „Nezavisnost“, Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije i Sindikata radnika u prosveti Srbije.

Predstavnici Ministarstva i sindikata saglasili su se da je što pre potrebno nastaviti rad na izradi platnih razreda i grupa u javnom sektoru.

Na sastanku je razgovarano i o pravilnicima o ceni usluga u osnovnom i srednjem obrazovanju, a predstavnici sindikata su istakli i da je neophodno što pre doneti posebne kolektivne ugovore u visokom obrazovanju, studentskom standardu i predškolskom vaspitanju i obrazovanju.

Na sastanku se razgovaralo i o drugim pitanjima od značaja za oblast obrazovanja, navedeno je u saopštenju Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Pročitajte još