Sremska Mitrovica – Nezavisni sindikat policije najavio je da će februara stupiti u štrajk ukoliko zaposlenima u MUP-u ne budu povećane za 40 odsto. Sindikat je u saopštenju, objavljenom na sajtu, zatražio i izmene Zakona o policiji, koje bi omogućile primenu odredbi opštih radno-pravnih propisa, pre svega Kolektivnog ugovora.
Sindikat je zatražio i izmene Zakona o policiji, koje bi omogućile primenu odredbi opštih radno-pravnih propisa, pre svega Kolektivnog ugovora. Oni su zatražili i da se policijskim službenicima najkasnije do 15. februara obezbede nove zimske uniforme, a do 1. maja letnje.

I predsednik novosadske Sindikalne grupe Sindikata srpske policije (SSP) Nenad Ljubišić najavio je mogućnost štrajka čuvara reda zbog neispunjenih obećanja resornog ministarstva i Vlade Srbije.
Prema njegovim rečima, sindikat policije traži veće plate, isplatu toplog obroka, regresa, prekovremenog i rada za vreme državnih praznika, kao i sklapanje kolektivnog ugovora koji bi doneo veću sigirnost zaposlenima.

Možda Vam se svidi i