Sremska Mitrovica – Zavod za proučavanje kulturnog razvitka izradio je agendu manifestacija Srbije u kojoj se precizno prikazuje koliko je kulturnih manifestacija u Srbiji, ko ih organizuje, gde se održavaju…
U Srbiji se svake godine održi na stotine kulturnih manifestacija. Među manifestacijama u Srbiji a koje se nalaze u ovoj agendi su i kulturne manifestacije u Sremskoj Mitrovici.
„Enter Music Fest“, „Sirmium lux verbi – Sirmium svetlost reči“, „SM Jazz & Blues Spring Fest“, Gitarijada „Savstok“, Međunarodni festival gudača, Mitrovačka pesma,
Noć Muzeja, Srem folk fest, Festival arheološkog filma, Festival deteta „Vivkovizija“ i Festival pijanizma.
Zavod za proučavanje kulturnog razvitka mapirao je manifestacije i kreirao sveobuhvatnu Agendu, koja će građanima Srbije, ali i inostranim posetiocima, približiti različita kulturna dešavanja.
Mapirano je preko 800 manifestacija u Srbiji. Zanimljivo je da su širom zemlje najzastupljenije folklorne manifestacije, čak petina od ukupnog broja.

Svi pomenuti podaci i cela Agenda manifestacija Srbije nalazi se na sajtu Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka www.zaprokul.org.rs. Na ovaj način zainteresovanima je znatno lakše da kulturne događaje u Srbiji pretražuju prema nazivu, mestu i vremenu održavanja, godini osnivanja i vrsti manifestacije.

Osim na srpskom jeziku, Agenda manifestacija će korisnicima uskoro biti na raspolaganju i na engleskom jeziku. Biće ažurirana mesečno i obogaćena video sadržajima i u njoj će se nalaziti pregled nepokretnih kulturnih dobara Srbije. Na taj način još jednom će se potvrditi povezanost kulture i informisanja.

Možda Vam se svidi i