Otvoren konkurs za upis Srednje policijske škole u Sremskoj Kamenici: Ovo su uslovi

Od strane Ozon
1 komentar

Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je konkurs za upis 224 učenika u prvi razred Srednje škole unutrašnjih poslova „Jakov Nenadović“ u Sremskoj Kamenici za školsku 2024/2025. godinu.
Otvoren konkurs za upis Srednje policijske škole u Sremskoj Kamenici:
Ovo je druga generacija polaznika ove škole, koja je osnovana krajem januara 2023. godine.

Konkurs za upis prvih polaznika će trajati do 26. februara.

Pravo učešća na konkursu ima kandidat koji ispunjava sledeće uslove:

1) ima državljanstvo Republike Srbije;
2) ima prijavljeno prebivalište na teritoriji Republike Srbije, najmanje godinu dana neprekidno pre dana podnošenja prijave na konkurs za upis u školu;
3) ima manje od 17 godina počev od 1. septembra školske godine u kojoj upisuje prvi razred škole (kandidati koji su rođeni posle 31. avgusta 2007. godine);
4) da se protiv kandidata ne vodi krivični postupak, odnosno da mu nije izrečena vaspitna mera ili kazna maloletničkog zatvora;
5) da ispunjava kriterijume zdravstvene, psihološke i fizičke sposobnosti i bezbednosne uslove, za sticanje obrazovanja.

Prijavu na konkurs roditelj, odnosno drugi zakonski zastupnik kandidata podnosi na obrascu prijave (obrazac se može dobiti u policijskoj stanici ili preuzeti sa internet adrese www.ssup.edu.rs ) uz ostalu dokumentaciju, neposredno u SŠUP (Sremska Kamenica, Železnička 22) ili u policijskoj stanici, po mestu prebivališta kandidata u roku od 20 dana od dana objavljivanja konkursa.

Više informacija o konkursu možete pronaći na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova www.mup.gov.rs i Srednje škole unutrašnjih poslova www.ssup.edu.rs.

Srednja škola unutrašnjih poslova ranije je postojala u Kamenici, kada ju je zamenio Centar za osnovnu policijsku obuku, koji je do 2023. godine bio jedina ustanova za osnovnu obuku policije u Srbiji.

Od 2007. tu se obučavaju devojke i mladići koji su već završili srednju školu. Nastava traje do godinu dana.

Proces transformacije Srednje škole unutrašnjih poslova u Centar za osnovnu policijsku obuku počeo je 2005. godine.

Do avgusta 2009. paralelno su radili srednja škola i centar za obuku. Tada je svoje školovanje završila poslednja, 38. klasa učenika škole.

Možda Vam se svidi i

1 komentar

Sanela 10.02.2024. - 7:56 pm

Imam 33 godine e da li mogu upisati srednju skolu,hvala

Komentari su zatvoreni.