Podignuta optužnica za slučaj otmice tinejdžera u Sremskoj Kamenici

Od strane Ozon
0 komentar

Više javno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv trojice dvadesetogodišnjaka iz Novog Sada koji se sumnjiče za otmicu osamnaestogodišnjaka, sa namerom da od njegovih roditelja iznude novac.

Oni su privedeni u februaru i od tada su u pritvoru, piše Dnevnik

Produžen pritvor okrivljenima da su oteli mladića u Sremskoj Kamenici – Ozon Media

Jedan od njih sumnjiči se i za napad na službeno lice, a jedan i za falsifikovanje isprava.

Oštećenom je određen status zaštićenog svedoka. 

Tinejdžer je kidnapovan u noći između 4. i 5. februara ove godine, na ulici, u blizini kuće u Sremskoj Kamenici u kojoj stanuje. Otmicu je prijavio otac mladića, kome su tražili 200.000 evra kako bi mu vratili sina. Posle potrage na Klisi, policija je u gepeku automobila kod gradske deponije pronašla nepovređenog N. T, a njegovi otmičari su uhapšeni.

U ovom slučaju učestvovao je i sedamnaestogodišnjak, koji je u međuvremenu postao punoletan. Njemu je izrečena vaspitna mera, pojačan nadzor organa starateljstva i ta mera može trajati najmanje šest meseci, a najviše dve godine, s tim što će sud naknadno odlučivati o njenom prestanku.

Osim toga, on je posebno obavezan da se bez naknade uključi u rad humanitarnih organizacija ili u poslove socijalnog, lokalnog ili ekološkog sadržaja u trajanju od 120 časova u periodu od šest meseci, koliko može trajati ova posebna obaveza.

Takođe, izrečena mu je obaveza da se uključi u pojedinačni ili grupni tretman u odgovarajućoj zdravstvenoj ustanovi ili savetovalištu i da postupa po programima rada koji budu sačinjeni za njega. 

AUTOR Dnevnik

Možda Vam se svidi i