Počela prodaja ulaznica za let balonom iznad Krčedinske ade, evo koliko košta i šta podrazumeva

Od strane Ozon
3 komentari

Ukupno sedam balona je stiglo u Inđiju, od kojih su dva namenjena za prevoz po 20 putnika, dok su preostala pet manjeg kapaciteta, namenjena za tri do četiri ljubitelja panoramskog letenja. Ova atrakcija će biti deo turističke ponude ne samo Inđije, već i Novog Sada.

Turistička atrakcija „Srpska Kapadokija“ dobila je sedam balona koji će omogućiti komercijalne letove iznad Krčedinske ade, a prvi letovi će se održati 3. juna. Direktor Turističke organizacije Inđije, Milan Bogojević, potvrdio je da je počela prodaja karata za ovaj izuzetan doživljaj.

Foto: pixabay.com

„Krajem maja očekujemo dolazak još 10 pilota iz Kapadokije. Dobili smo sve neophodne dozvole od Direkcije za civilno vazduhoplovstvo, Ministarstva za zaštitu životne sredine, ‘Vojvodina voda’ i drugih relevantnih institucija. Letovi će se održavati u večernjim satima, od 19 sati, vikendom, utorkom i sredom. Cena karte po osobi iznosiće 6.000 dinara. Večernje sate smo odabrali zbog povoljnih vremenskih uslova i optimalnog vetra za ovakve vrste letova. Baloni će se uzdići do visine od 50 metara i zadržati se oko šest do sedam minuta, pružajući vam mogućnost da uživate u predivnom panoramskom pogledu i zabeležite ga fotografijama“, objasnio je Bogojević.

Pored leta balonom, organizovan je i prevoz katamaranom i brodom od pristana do Krčedinske ade. Putovanje brodom traje oko 25 minuta, prolazi ispod Beščanskog mosta, pored Koviljsko-petrovaradinskog rita i rukavca do Krčedinske ade. Cena karte za brod iznosi 500 dinara po osobi.

„Krčedinska ada već privlači veliki broj turista u Vojvodini, a dodavanjem balonskog leta postaće jedna od najprestižnijih turističkih atrakcija u Srbiji i regionu. Tokom vikenda, ostrvo poseti oko 500 ljudi, a sa novom ponudom očekujemo da taj broj poraste na oko 2.000. Na ovaj način, oblikovali smo izuzetno zanimljiv izlet i stvorili potpuno novi turistički proizvod koji će biti konkurentan i na međunarodnom tržištu“, izjavio je Bogojević.

Možda Vam se svidi i

3 komentari

Jasna 29.05.2023. - 6:05 pm

Jeftinije je otići u Tursku i voziti se balonom, sve sa prevozom. Preterali ste ga debelo, treba da bude dostupno za svačiji džep. Sramota!

Jelena 29.05.2023. - 7:59 pm

Baloni će se zadržati se oko šest do sedam minuta…. to nije malo kratko?

Pera 30.05.2023. - 11:03 am

55e plus prevoz ko nije iz blizine, klopa pice. 100e je malo a 5-6min cak letis. Pa vi ste hit. Najgore od svega je sto ce biti musterija…da se ne izrazavam drugacije. Poz.

Komentari su zatvoreni.