Osnovna škola u Sremu ZABRANILA MOBILNE TELEFONE

Od strane Ozon
2 komentari

Sremska Kamenica. Đacima Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Sremske Kamenice od danas je zabranjeno nošenje mobilnih telefona u školu, što predstavlja prvu odluku ovog tipa na području grada, piše sajt Novi Sad uživo.

S obzirom da je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u decembru 2022. godine donelo odluku da škole samoinicijativno mogu ukinuti korišćenje mobilnih telefona kod đaka, direktor OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” Dejan Merdanović istakao je za NS Uživo da je ovakva odluka usledila nakon razgovora sa Savetom roditelja i Učeničkim parlamentom koji su jednoglasno podržali inicijativu.

– Mi smo došli na ideju da sazovemo Savet roditelja i Učenički parlament gde su se svi predstavnici roditelja, ukupno 51 odeljenja u školi, složili sa idejom da zabranimo nošenje mobilnih telefona u školu – rekao je Merdanović, prenosi NS Uživo.

Prema Merdanovićevim rečima, ranije je bila praksa da se mobilni telefoni odlažu u kutije pre početka nastave. Međutim, novom odlukom je svim đacima od prvog do osmog razreda, potpuno zabranjeno nošenje i upotreba telefona u školi.

Ustanovljene i sankcije

Pravilnikom škole utvrđene su i sankcije za prestup usvojene odredbe. Za prvi prestup učenik će dobiti opomenu, zatim sledi ukor odeljenskog starešine, pa ukor odeljenskog veća – što predstavlja lakše povrede. Više lakših povreda vode ka težoj povredi.

Više čutajte: Izvor NS Uživo

Možda Vam se svidi i

2 komentari

Nevenka 23.03.2023. - 7:04 am

Bravo bravooooo!!!!!

Mare NS 24.03.2023. - 6:06 am

Još samo fali da zabrane deci da voze motor i da tuku profesore! Pa šta će ta jadna deca raditi od silne dosade?!
Šalim se naravno, neverovatno mi jda su su se mnogi roditelji pobunili protiv ove odluke!

Komentari su zatvoreni.