Rešen problem otpada sa farme kod Vognja?VIDEO

Tečni otpad iz farme svinja u selu Voganj, kod Rume, izliva se u deo zamljišta koji se nalazi u blizini stambenih kuća I igrališta, i već nekoliko godina muči stanovnike ovog mesta.

  • Redovno oseku puštaju u kanal za odvodnjavanje koji sem što za to ne služi, prolazi kroz i oko sela a smrad koji seširi je neopisiv. Više puta je bila inspekcija koja reši problem na dan dva, ništa dalje od toga. Juče se ponovo desilo isto. Ne može živ čovek ostati od smrada, kaže jedna meštanka.

Tečni otpad iz farme svinja u Vognju izliva se kanal, koji prolazi kroz selo, dodaje meštanin Vognja, kome je kuća u blizini farme koja je u vlasništvu firme ““Žito Dunav”.

Rumska predsednica Opštine, reagovala je na problem meštana Vognja.

Kada smo saznali da se meštani i poljoprivrednici Vognja svakodnevno susreću sa problemom nelegalnog ispuštanja osoke i zagadjenjem životne sredine odmah smo reagovali i poslali sve nadležne inspekcije kako bi se podnele prijave a izvršilac bio kažnjen. Na ovaj način stajemo na put zagađivačima životne sredine i održavamo dato obećanje da će gradjani Rume živeti u čistoj, zelenijoj i naprednijoj opštini iz dana u dan, piše na zvaniččnoj stranici Opštine Ruma.

  • Ovim putem javno prozivam zagadjivača da ubuduće prestane sa ovakvim radnjama, ne samo zbog kazni i prijava koje će dobijati nego zato što je ovo činjenje zločina usmereno protiv životne sredine i zdravlja ljudi!

Stanovnici Vognja su zadovoljni reakciom nadležnih.

  • Iskreno se nadamo da će problem biti rešen, jer je zaista ogroman. Mojima se ta osoka izlila po celoj bašti, komšijama takođe. Zapuše kanal tim pa i voda koja treba da otiče se zadržava i sve istruli, i tako nekoliko godina unazad. Mislim da je ovo prvi put da bude javno objavljen problem. Pratićemo i nadam se pozitivnom ishodu, rekla je jedna od nezadovoljnih meštanki sela Voganj.

Inspekcija je naložila da se što hitnije počne provera stanja, ali i da se što hitnije najefikasnije reši smanjenje neprijatnih mirisa i izđubravanje i dalje postupanje sa otpadnim vodama.

Podsetimo, pre nekoliko godina na ovoj farmi se desio i požar. Više od 500 prasadi i oko 50 krmača, kao i svinjogojski objekat, izgoreli su u požaru koji je u sredu posle podne zahvatio jedan od objekata farme svinja u selu Voganj kod Rume, koja pripada Kompaniji “Žito Dunav”. Zahvaljujući intervenciji vatrogasaca, sprečeno je širenje požara na ostale objekte farme.

Related posts

Radnički bez plej-ofa. Bod je falio

Organizovana tradicionalna manifestacija “Krušedolska zvona”

Miloš Vučević novi predsednik Srpske napredne stranke