Stara Pazova planira više od 30 kapitalnih projekata

Od strane Ozon
0 komentar

Stara Pazova – Više od 30 kapitalnih projekata našlo se u planu budžeta opštine Stara Pazova za ovu godinu.

Kako se navodi na Facebook stranici Opštine, staropazovački odbornici su 4. februara usvojili većinom glasova budžet opštine za 2020. godinu, čiji je ukupan obim 3.643.369.000,00 dinara, od kojih prihodi i primanja budžeta iznose nešto više od 3 milijarde dinara, a prihodi izvora finansiranja blizu 600 miliona dinara.

I ove godine najviše novca je planirano za kapitalne investicije u vezi sa važnim infrastrukturnim projektima raspoređene u svim mestima opštine, piše RTV.

Izgradnja kanalizacije upotrebljenih voda sa kućnim priključcima u više od 10 ulica u Novoj Pazovi, izgradnja trenažne hale i priprema projekta za izgradnja parka u ovom naselju – najvažnije su investicije na kojima se trenutno radi, ili će se raditi u ovoj godini.

Pored ravnomernog ulaganja u svako od 10 naselja, posebna pažnja data je i opremanju Centralne radne zone u Staroj Pazovi. U ovom naselju radiće se na rehabilitaciji i održavanju lokalne putne infrastrukture, izgradnji trase javne rasvete na delu puta Stara Pazova-Stari Banovci, rekonstrukciji toplotnog vodovda i dogradnji objekta vrtića u ovom naselju.

Što se tiče Podunavlja, u toku je izgradnja Osnovne škole u Novim Banovcima i izgradnja sportske hale u Starim Banovcima.

Ulagaće se u o seoske sredine, pa tako Vojčane čeka nastavak izgradnje vodovodne mreže, izgradnja Osnovne škole u Belegišu, rehabilitacija ulica u Surduku i Krnješevcima i gradnja Doma kulture u Golubincima.

ekapija.com/RTV

Možda Vam se svidi i