Šid uskoro dobija fabriku za proizvodnju staklene vune

Od strane Ozon
0 komentar

Gradnja pogona za proizvodnju staklene vune u Adaševcima kod Šida, najavljena za sredinu marta, sada je dobila i svoju urbanističku podlogu.

Opština Šid oglasila je javnu prezentaciju urbanističkog projekta izgradnje proizvodne hale sa skladištem, čiji je investitor Thermowool doo Šid, a obrađivač projektni biro Krug plus iz Sremske Mitrovice.

Prema planu, na parceli ukupne površina 100.062 m² planira se izgradnja poslovno-proizvodnog objekta za proizvodnju staklenih vlakana (staklene vune), koja se koristi kao izolator u građevinarstvu i industrijii, kao i prateća infrastruktura, sa zaštitnim i dekorativnim zelenilom.

U planu je gradnja dve proizvodne hale, skladišta i upravnog dela, kao i saobraćajnih i manipulativnih površina u okviru kompleksa.

Projektovana je nova saobraćajnica unutar lokacije, kao i priključenje objekta na instalacije vodovoda, telefona i struje.

Plan će na javnoj prezentaciji biti do 7. maja 2020.

Ugovor o kupoprodaji parcele za potrebe prve grinfild investicije u Šidu nakon deset godina, potpisan je krajem februara.
Kako je najavio zamenik predsednika opštine Šid, Zoran Semenović, austrijski investitor, koji već ima pogon u Sremskoj Mitrovici, u Šidu bi trebalo da zaposli 60 radnika.

B. P./ekapija.com

You may also like