Pećinci – Кulturni centar Pećinci nastavlja i ove godine sa prikazivanjem bioskopskih projekcija aktuelnih filmova rađenih u domaćoj i stranoj produkciji.

Direktor pećinačkog Кulturnog centra Jovan Devrnja potpisao je polovinom februara ugovor o nastavku saradnje sa Društvom za prikazivanjem kinematografskih dela „Mobil 3D Cinema“ iz Beograda: „Ovom saradnjom pružili smo mogućnost meštanima naše opštine da u centralnoj ustanovi kulturi u ovoj sredini imaju priliku da nedugo nakon beogradskih premijera pogledaju najaktuelnije domaće i strane filmove, ali i
filmove za decu. Time naši sugrađani ne moraju da putuju da glavnog grada, već će u svom mestu moći da odu u bioskop. Zamisao je da se dva najmanje dva puta mesečno prikazuju bioskopske projekcije u našoj ustanovi.“ – istakao je Devrnja.

S tim u vezi, po prvi put ove godine, u subotu 29. februara pećinačka publika moći će da pogleda dva filma u sali Кulturnog centra, a cena karte iznosi 250 dinara.

Za najmlađe od 18 časova organizovana je projekcija animiranog filma za decu „Vreme je za sankanje“, a ova osamdesetdevetominutna avanturistička komedija govori o Frenkiju koji je specijalno za trku konstruisao sanke koje se raspadaju melo pre linije cilja.

Od 20 časova publika će imati priliku da pogleda stodevetominutnu rusku
avanturističku komediju „Sluga“ u kojoj naslovnu ulogu tumači proslavljeni srpski glumac Miloš Biković. U pitanju je priča o mladom Griši koji je rođen u bogataškoj porodici, toliko ušuškan u svom lagodnom životu da misli da je „iznad zakona“.

Možda Vam se svidi i