Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da će biti opredeljene dodatne 1,3 milijarde dinara za rekonstrukciju puteva u Sremskom okrugu.

Nakon posete opštini Pećinci i razgovora sa načelnikom Sremskog okruga i predsednicima lokalnih samouprava tog kraja o razvoju drumske i železničke infrastrukture, kao i o ostalim temama iz resora Ministarstva koje vodi, ministarka je kazala da su napravili realnu dinamiku realizacije projekata za ovu i 2020. godinu.

„Hvala svim opštinama i gradu Sremskoj Mitrovici na podršci koju nam pružaju za kapitalne projekte koje Ministarstvo vodi – izgradnju brze pruge Stara Pazova-Novi Sad, kao i budućeg auto-puta od Beograda do Sarajeva, za koji očekujemo da u junu započnu radovi na deonici Sremska Rača-Kuzmin“, rekla je Zorana Mihajlović, a prenelo Ministarstvo.

Ministarka je dodala da je zbog izgradnje auto-puta Surčin-Obrenovac i prevoza peska uništen lokalni put Deč-Preka kaldrma-Ašanja i da će država sa izvodjačem radova dogovoriti da se taj put rekonstruiše.

Ona je dodala i da je sa „Železnicama Srbije“ dogovoreno da do juna budu rekonstruisani putni prelazi u Šidu.

Predsednik opštine Pećinci Željko Trbović izrazio je zahvalnost potpredsednici Vlade Srbije i njenom timu na brzim i efikasnim odgovorima na njihove zahteve i dodao da je danas dogovoreno da se rekonstruiše nekoliko puteva u ovoj lokalnoj samoupravi, što će doprineti boljem kvalitetu života meštana.

„Dogovorili smo rekonstrukciju puteva Deč-Preka kaldrma-Ašanja, Popinci-centar Pećinaca, kao i proširenje puta od Subotišta do Ogara. Hvala potpredsednici Vlade na brzom reagovanju i tome što je sa sobom danas povela direktore javnih preduzeća čiji resori su nam veoma važni“, rekao je Trbović.

Načelnik Sremskog okruga Perica Gaković rekao je da je danas održan iscrpan sastanak sa predsednicima svih lokalnih samouprava ovog okruga i da se razgovaralo o putnoj infrastrukturi, ali i ozakonjenju, izdavanju građevinskih dozvola, katastru i gradnji stanova za pripadnike službi bezbednosti.

Sastanku su prisustvovali gradonačelnik Sremske Mitrovice i predsednici opština Stara Pazova, Inđija, Šid, Irig i Ruma.

„Zajednički granični prelazi sa zemljama regiona rešenje za čekanje na granicama“
Ministarka Zorana Mihajlović izjavila je da je uputila inicijativu državama u okruženju da se formiraju zajednički granični prelazi kako bi se ubrzao protok saobraćaja između zemalja.

„Imamo ozbiljan problem sa čekanjem na granicama jer je sve više automobila koji prolaze kroz Srbiju. Samo je Koridorom 10 prošle godine prošlo 55 miliona vozila, za 20 miliona više nego 2014, a u ovoj godini očekujemo da 60 miliona vozila prođe kroz Srbiju“, rekla je ona.

Mihajlović je istakla da će sa Bosnom i Hercegovinom, Severnom Makedonijom i Crnom Gorom biti tako, ali da su problem zemlje članice Evropske unije.

„Treba da učinimo sve da sa vlastima Hrvatske i Mađarske dogovorimo jedan zajednički granični prelaz kako bismo ubrzali protok robe i ljudi i rešili te nefizičke barijere“, rekla je ministarka, saopštio je njen kabinet.

n1info.com

Možda Vam se svidi i