Ministar Knežević otvorio novi pogon

Od strane Ozon
0 komentar

Ministar privrede Goran Кnežević otvorio je danas u Inđiji novo postrojenje za preradu otpadnih voda „BioBuster“ (BioBooster) kompanije Grundfos, koje je prvo ovakvo postrojenje van skandinavskih zemalja. Danska kompanije ujedno je proslavila i 10 godina poslovanja u Srbiji, gde je sedmi najveći izvoznik iz Srbije.

„Činjenica da kompanija deset godina uspešno posluje, govori koliko je Srbija dobro mesto za ulaganje“, rekao je ministar Кnežević i dodao da očekuje da će iznos ukupnih stranih investicija u ovoj godini premašiti četiri milijarde evra.

Govoreći o novom postrojenju za preradu otpadnih voda, naveo je da je od izuzetne važnosti za očuvanje životne sredine, da će moći da ga koriste i druge kompanije u industrijskoj zoni u Inđiji, što će uticati na razvoj svesti svih o važnosti čuvanja i zaštite životne sredine.
„Novo postrojenje, vredno više od dva miliona evra, doprineće zaštiti životne sredine i verujemo da će pored ove investicije, Grundfos nastaviti sa razvojem i otvaranjem novih radnih mesta“, rekao je Кnežević.

Direktor Grundfos Srbija Veljko Todorović rekao je da će ta investicija omogućiti još efikasniju proizvodnju uz umanjenu potrošnju vode, uz još bolju brigu za životnu sredinu.

Ambasador Danske u Srbiji Anders Кristian Hougard podsetio je da Grundfos u Inđiji zapošljava 750 ljudi. On je rekao da su danske investicije u Srbiji orijentisane na izvoz, a Grundfos je jedan od dobrih primera.

„Pokazali ste kako imate dobre uslove za rad i kroz vaše održivo poslovanje postavili visoke standarde. Pomogli ste i Danskoj da održi imidž zemlje kojoj joj jedan od najvećih prioriteta očuvanje životne sredine i održivi razvoj“, rekao je on.

Predsednik opštine Inđija Vladimir Gak rekao je da u Inđiji, pored Grundfosa, posluje puno stranih kompanija, koje se kontinuirano šire i najavio dolazak još stranih kompanija u Inđiju.

Ministarstvo privrede/privreda.gov.rs

You may also like